Talentenkijker

Talentenkijker is een gratis lessenserie voor groep 7 en 8 over talenten en beroepen  in Wetenschap & Technologie (W&T). Talentenkijker geeft leerlingen een beter en breder beeld van W&T en betrekt ook hun ouders daarbij. 

Lees meer

Girlsday

Meisjes uit groep 7 en 8 kunnen tijdens Girlsday op bezoek bij een bedrijf in de buurt om kennis te maken met bèta-, technische of ICT-beroepen en beroepsbeoefenaars. 

Lees meer

Dit Doe Ik

Op 'Dit Doe Ik' staan foto’s, filmpjes en verhalen van veel vrouwen en mannen met een opleiding en beroep in bèta, techniek of ICT. Met Dit Doe Ik geeft VHTO een realistisch beeld van de diversiteit aan beroepen en beroepsbeoefenaars in bèta, techniek en ICT. Dit Doe Ik is bedoeld voor gebruik in de klas (groep 7 en 8), maar is ook heel geschikt voor ouders en kinderen om thuis samen te bekijken.

Naar de website

Voor ouders

Ouders spelen een belangrijke rol bij de begeleiding van hun kinderen in de school(loopbaan)keuze. Om hun kinderen goed te begeleiden hierbij heeft VHTO een brochure 'De juiste keuze, wat kunt u doen?' gemaakt, speciaal voor ouders met kinderen in het basisonderwijs. U kunt de brochure ook bestellen.

Professionalisering

VHTO organiseert trainingen en nascholing voor schoolteams en individuele leerkrachten over talentontwikkeling in Wetenschap & Technologie, interactie in de klas en andere didactische aspecten van genderdiversiteit. 

Lees meer

DigiVita

Samen met vrouwelijke ICT-professionals, vrouwelijke studenten en CIO’s wil VHTO de instroom van meisjes en vrouwen in ICT-opleidingen en ICT-functies vergroten. VHTO organiseert onder meer DigiVita Code Events voor meisjes om te leren programmeren.

Lees meer