Meisjesaanpak vo

Door samen te werken met havo- en vwo-scholen heeft VHTO op grote schaal havo- en vwo-meisjes in contact gebracht met vrouwelijke professionals en de scholen ondersteund met kennis. Al doende is de 'meisjesaanpak' voor het voortgezet onderwijs ontwikkeld.

Lees meer

DigiVita

Samen met vrouwelijke ICT-professionals, vrouwelijke studenten en CIO’s  wil VHTO de instroom van meisjes/vrouwen in ICT-opleidingen en ICT-functies vergroten. 

Lees meer

Dit doe ik

'Dit doe ik' is een beeldenbank met een grote variëteit aan foto's en filmpjes van vrouwen en mannen met beroepen in bètawetenschap, techniek en ICT.

Lees meer

Gender & STEM

Het netwerk Gender & STEM heeft als doel inzicht te krijgen in de verschillende, nauw samenhangende aspecten van (school)loopbaankeuzes en loopbaanontwikkeling van meisjes/vrouwen (en jongens/mannen) in de richting van STEM.

Lees meer

Girlsday

Tijdens Girlsday openen bèta-/technische en ICT-bedrijven in Nederland hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar.

Lees meer

Meer meisjes in mbo Techniek

Mbo-scholen maken intensief werk van werving en behoud van meisjes in technische opleidingen.

Lees verder

Smart City Challenges for Girls

Hoe krijg je meisjes enthousiast over technologie in een samenleving die steeds verder digitaliseert? Met de Smart City Challenges for Girls maken we op een laagdrempelige en speelse manier werk van deze doelstelling.

Lees meer

Talentenkijker

Talentenkijker is een gratis project - in de vorm van een lessenserie - voor groep 7 en 8 over beroepen en talenten in Wetenschap & Technologie.

Lees meer

Spiegelbeeld

Spiegelbeeld is een grote online database van VHTO met vrouwen die werken of studeren in bèta, techniek en ICT.

Lees meer

Share my Day in Tech

Een project waarbij 225 pabo-studenten een dag meelopen met 75 technische professionals. Zo krijgen aankomende leerkrachten een beter en breder beeld van technische beroepen.

Lees meer

Connecting the generations

Op 14 december 2016 vond het eerste evenement voor meisjes en hun oma's plaats. Een middag waarop zij nadachten over digitale innovaties die het leven van ouderen eenvoudiger, gezonder en gelukkiger kunnen maken -zowel thuis, in hun woonomgeving of in een zorginstelling.

Lees meer