DigiVita: meer meisjes in ICT

DigiVita

Samen met vrouwelijke ICT-professionals, vrouwelijke studenten en CIO’s wil VHTO de instroom van meisjes en vrouwen in ICT-opleidingen en ICT-functies vergroten. 

Lees meer

DigiVita Code Events

VHTO organiseert ‘DigiVita Code Events’ in verschillende steden in Nederland om meisjes van 8 tot 18 jaar te leren programmeren. Ze programmeren onder andere websites, games en zelfs kunstwerken!

Lees meer en aanmelden

Workshadowing in ICT

Zit je in de bovenbouw van havo of vwo en wil je graag een keer meelopen met een vrouwelijke ICT-professional? Dat kan! Verschillende ICT-bedrijven en afdelingen openen graag hun deuren.

Meer informatie

Leer programmeren

Op de DigiVita Code Events en het DigiVita kamp leer je programmeren. Als je hier thuis mee verder wilt oefenen, dan kan dat! Hier vind je meer informatie. 

Lees verder 

DigiVita kamp

VHTO organiseerde van 18 t/m 22 juli 2016 voor de tweede keer het DigiVita Zomerkamp voor meisjes van 10 tot 15 jaar. 

Lees meer 

Filmpjes

Hier vind je allerlei beroepenfilmpjes speciaal gemaakt voor DigiVita en de beeldenbank Dit Doe Ik. Je ziet zo goed hoeveel verschillende beroepen in ICT zijn. 

Lees meer 

Terugblik: conferentie 'Meisjes, vrouwen en ICT'

VHTO vierde Internationale Vrouwendag op vrijdag 6 maart 2015 met de conferentie ‘Meisjes, vrouwen en ICT’ in Amsterdam. Een dag vol inspirerende sprekers uit het bedrijfsleven, onderwijs en onderzoek, pitches van Leading Ladies in ICT, girls who love code, startups, Tech Fashion, een live uitpakparty en nog veel meer.

Lees meer