Eerste Design (Y)our Future-events in Hoorn en Den Helder

De kop is eraf! 11 en 14 februari vonden de eerste Design (Y)our Future-events plaats. Op 11 februari begonnen we met Design (Y)our Future voor 80 meisjes in Hoorn op het Horizon College. Meisjes van alle scholen uit de regio deden mee. Ze kwamen van het Clusius College, Martinuscollege, Tabor College d’Ampte en SG Newton.

Nadat verschillende workshoprondes met thema’s als technologie in de zorg, datacenters, 3d printers en UX-design waren afgerond, mochten de meisjes aan de slag met hun eigen toekomstberoep in IT of Technologie.

Door eerst te brainstormen en daarna ideeën te clusteren bedachten de verschillende groepjes de meest creatieve toekomstberoepen. Deze beroepen moesten ze op een poster tekenen en ze konden aangeven welke skills je allemaal nodig hebt als je dit beroep uitoefent.

Na een welverdiende lunch begon het echte werk: een kunstwerk programmeren. Door een eigen spirograaf te programmeren maakte de meisjes de mooiste tekeningen.

De meisjes hadden de posters niet voor niks gemaakt. Terwijl zij aan het programmeren waren ging de jury in beraad over het meest vernieuwende toekomstberoep. De ‘Robotonderhouder’ won de challenge. De meisjes gingen na de uitreiking naar huis met een hoop nieuw opgedane kennis!

Op vrijdag 14 februari was VHTO in Den Helder. Op ROC Kop van Noord-Holland ontvingen we ruim 70 meisjes van RSG Wiringherlant. Hier doorliepen we hetzelfde programma. Erik Koopmans, opleidingsmanager ICT was erg enthousiast over de dag: ‘Het was een prachtige dag waarop 70 meiden van het vmbo, lekker geprogrammeerd hebben en leuke workshops hebben gedaan’.