Lancering DigiLeerKracht

Op 27 maart 2017 vond de lancering DigiLeerKracht plaats, het scholings- en supportprogramma voor basisschoolleerkrachten van VHTO en Google. Hieronder het programma van de dag en de videoboodschap van Constantijn van Oranje, Special Envoy StartupDelta . Bekijk hier de foto's van de lancering en hier de foto's van de programmeeractiviteit voor de kinderen van Sterrenschool de Globetrotter. 

Programma

   
15:00uur Ontvangst
15:15uur Opening door dagvoorzitter Isolde Hallensleben en videoboodschap Constantijn van Oranje, Special Envoy, StartupDelta.
15:30uur Gesprekken over Computational Thinking in het basisonderwijs met leerkrachten, ouders en schooldirecteuren.
15:50uur Rondetafeldebat over het belang van Computational Thinking met o.a. Theo Douma (Onderwijs 2032), Anko van Hoepen (PO-Raad), René Penning de Vries (Dutch Digital Delta), Marianne Mulder (Kennisnet), Ivo Poulissen (Nederland ICT). Met bijdragen van CodePact, Gelijke Kansen Alliantie, Gemeente Rotterdam, Techniekpact, PBT en vele anderen.
16:45uur Lancering door Hugo de Jonge, wethouder Rotterdam en Leah Postma, Public Policy Manager Benelux, Google samen met leerkrachten en leerlingen.
17:00uur Toelichting scholingsprogramma en overhandiging deelnamevouchers aan schoolbestuurders door VHTO.
17:15uur Borrel
   

Tegelijkertijd vond een programma voor leerkrachten en leerlingen plaats. Zij hebben onder begeleiding van IT-professionals en studenten de naam DigiLeerKracht geprogrammeerd.

Videoboodschap Constantijn van Oranje, Special Envoy StartupDelta