Ontwikkelgroep

De inhoud van het DigiLeerKracht-scholingsprogramma is tot stand gekomen m.b.v. de onderstaande vier experts.

Felienne Hermans

www.felienne.nl

Felienne is universitair hoofddocent bij het Leiden Institute of Advanced Computer Science van Universiteit Leiden. Ze is aldaar hoofd van de Programming Education Research Lab (PERL), dat wetenschappelijk onderzoek doet naar programmeeronderwijs. 

 

Pauline Maas

www.4pip.nl

De roots van Pauline liggen in de ict. Ze promoot al 15 jaar digitale vaardigheden en programmeren in het onderwijs. Ze geeft lezingen over computational thinking, lessen aan kinderen en workshops voor docenten m.b.t. programmeren, bijvoorbeeld met micro:bit en Scratch. Pauline geeft les in het speciaal onderwijs en is directeur van Stichting CodeKlas.

Hakan Akkas

www.coderclass.nl

Hakan is docent Informatica aan het Metis Montessori Lyceum in Amsterdam. Daar is hij ook actief binnen coderclass: een profielklas waarbinnen leerlingen extra informatica-lessen krijgen en werken aan projecten die door echte tech-bedrijven worden aangeleverd.

Marja-Ilona Koski

www.newtechkids.com

Marja-Ilona is bevoegd docent in Computer Science en betrokken bij Stichting NewTechKids dat o.a. activiteiten omtrent programmeren en computational thinking aanbiedt voor basisschoolleerlingen. Ze ontwikkelt momenteel een curriculum over deze onderwerpen.