DigiVita: meer meisjes in ICT

Over DigiVita

Samen met vrouwelijke ICT-professionals, vrouwelijke studenten en CIO’s wil VHTO de instroom van meisjes en vrouwen in ICT-opleidingen en ICT-functies vergroten. 

Lees meer

DigiVita Code Events

VHTO organiseert ‘DigiVita Code Events’ in verschillende steden in Nederland om meisjes te leren programmeren. Ze programmeren onder andere websites, games en zelfs kunstwerken!

 

Lees meer

Workshop Kunstmatige Intelligentie op donderdag 9 juli!

Wil jij ook weten wat Kunstmatige Intelligentie (ook wel Artificial Intelligence, AI) is en zelf AI toepassingen bedenken? Wij organiseren op donderdag 9 juli van 9:00 - 13:00 een workshop voor meisjes van 10-12 jaar (groep 6, 7 en 8).   

MEER INFO EN AANMELDEN

DigiVita Zomerkamp 2020 is vol. Je kunt je wel aanmelden voor de workshop Kunstmatige Intelligentie op dond 9 juli!

Leer programmeren in de eerste week van de zomervakantie! VHTO organiseert voor meisjes van 10-12 jaar het DigiVita Zomerkamp in Amsterdam. Van maandag 6 tot en met woensdag 8 juli 2020!

LEES MEER

Workshadowing in ICT

Zit je in de bovenbouw van havo of vwo en wil je graag een keer meelopen met een vrouwelijke ICT-professional? Dat kan! Verschillende ICT-bedrijven en afdelingen openen graag hun deuren.

Meer informatie

Filmpjes

Hier vind je allerlei beroepenfilmpjes speciaal gemaakt voor DigiVita en de beeldenbank Dit Doe Ik. Je ziet zo goed hoeveel verschillende beroepen in ICT zijn. 

Lees meer 

Leer programmeren

Op de DigiVita Code Events en het DigiVita Zomerkamp leer je programmeren. Als je hier thuis mee verder wilt oefenen, dan kan dat! Hier vind je meer informatie. 

 

Lees verder