Suzanne ontwikkelde de escape room voor de kick-off

Speciaal voor de kick-off ontwikkelde industrieel ontwerper Suzanne Moens van het Delftse Raccoon Serious Games een spannende en energieke online escape room voor de ruim 3.500 deelnemers van de kick-off. Het resultaat: veel energie, enthousiasme en een leuke aftrap van een leerzame dag.

Suzanne, Serious Game Designer bij Raccoon Serious Games, vindt het belangrijk dat ook meisjes op jonge leeftijd al kennis maken met de technische sector en ervaren dat techniek zeker niet alleen voor jongens interessant is. Integendeel: “meisjes bezitten ontzettend veel kwaliteiten die nodig zijn voor technische innovatie rondom belangrijke maatschappelijke vraagstukken als duurzaamheid en klimaatverandering.” Met deze motivatie heeft ze een prikkelende en interactieve serious game ontwikkeld. 

Een uitdagende ervaring waarbij de deelnemers, door zo snel mogelijk puzzels op te lossen, een virtuele Nederlandse woonwijk voorzien van duurzame energie. Zo zijn ze aan de slag gegaan met het aanleggen van elektriciteitskabels en zonnepanelen. Spelenderwijs hebben de meisjes ervaren hoe belangrijk technologie is voor het tegengaan van klimaatverandering en hoe vrouwen door heel Nederland zich hiervoor inzetten. De reacties van de deelnemers waren dan ook erg positief. “Het enthousiasme spatte van het scherm na het succesvol behalen van het spel. Mooi om te zien dat het zelfvertrouwen en de nieuwsgierigheid onder de deelnemers hierdoor zichtbaar groeide.”  

Het is belangrijk dat meisjes een breed en realistisch beeld krijgen van bèta-, technische en IT-bedrijven. De afgelopen tijd is namelijk meer dan ooit duidelijk geworden hoe belangrijk deze sector is voor de samenleving. Zo werken labtechnologen bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van vaccins en maken IT-professionals zich sterk voor veilige videoverbindingen. Suzanne hoopt dat deze serious game het eerste zaadje plant en laat zien dat techniek ontzettend breed is. “Met een technische achtergrond kun je bijvoorbeeld ook ontzettend coole en leerzame escape rooms ontwikkelen!”