Nieuws & Media

Girlsday 2019: een terugblik

Donderdag 11 april gingen door heel Nederland bijna 11.000 meisjes op bezoek bij 378 bedrijven in de bèta, technische en IT-sector. Girlsday 2019 was daarmee een groot succes, tijd om terug te blikken.

Na de feestelijke Kick-Off van Girlsday op de nationale Dijkwerkersdag in Rotterdam, startte de Girlsday-activiteiten ook in de rest van het land. Bekijk de foto's en de video voor een sfeerverslag van de Kick-off. In Amsterdam opende stadsdeelvoorzitter Maarten Poorter Girlsday en burgemeester Krikke gaf in Den Haag bij T-mobile het startsein. Hind Dekker- Abdulaziz, D66 raadslid in Utrecht, ging op bezoek bij Prorail en keek daar mee bij de Girlsday-activiteiten. Het enthousiasme van bedrijven om zich in te zetten voor Girlsday was groot, dat bleek ook uit alle berichten op sociale media. Door de inzet van al deze bedrijven hebben meisjes de kans gekregen om met veel verschillende beroepen binnen  bèta, technische en IT-sector kennis te maken. Een mooie opstap voor de meisjes om ook in de toekomst te kiezen voor een technische opleiding.

Ook in de media waren er mooie berichten over Girlsday. Zo kwam de Kick-off voorbij in het Jeugdjournaal en in de krant en online werd ook veel aandacht besteed aan Girlsday. Een greep uit de berichten:

Bekijk hier de prachtige videoverslagen van de verschillende deelnemers!

lees verder

Deelnemers 2019

Overzicht deelnemers 2019.

Persbericht

Watersector staat centraal bij Kick-Off Girlsday 2019

Directeur-Generaal van Rijkswaterstaat Michèle Blom en Dijkgraaf Hetty Klavers openen op donderdag 11 april Girlsday 2019 samen met meisjes uit het basisonderwijs en het vmbo. Waterbeheer en waterveiligheid vragen in deze tijd om innovatieve technische denkers en doeners en meer meisjes zijn welkom in de watersector. Na het startsein beginnen in het hele land Girlsday-activiteiten voor bijna 11.000 meisjes uit het basis- en voortgezet onderwijs bij bèta, technische en ICT-bedrijven.

Lees meer

Aftellen tot #Girlsday2019

Veilige dijken, waterzuivering & waterbeheer: Meisjes ontdekken Waterschap Rivierenland

Water is er altijd en overal in Nederland. Soms is er te veel, soms juist te weinig. Waterschap Rivierenland speelt zo goed mogelijk in op deze wisselende omstandigheden en is verantwoordelijk voor het waterbeheer in het rivierengebied tussen de Rijn en de Maas. Op Girlsday nodigen zij de meisjes van het Lingecollege uit om samen met hen na te denken over slimme technische oplossingen om wateroverlast in de toekomst te voorkomen.

LEES VERDER

Van landmeten tot 3D-printen: Het Kadaster doet het allemaal

Waar eindigt mijn tuin en waar begint die van mijn buurman? Van wie is dit stuk land en wat mag ik hier bouwen? Dit zijn een paar voorbeelden van vragen waar het Kadaster zich mee bezighoudt. Maar het Kadaster doet veel meer en werkt met de nieuwste technologieën, zoals Artificial Intelligence. Het Kadaster is een dynamische organisatie en daarom een ontzettend leuke plek om te bezoeken op Girlsday.

Lees verder

Girlsday bij Kuijpers, ontwikkelaar van duurzame installatietechnieken

Kuijpers ontwikkelt al jaren duurzame installatietechnieken. Aukje Kuypers, CEO van Kuijpers, vindt het belangrijk om ook jongere generaties bij deze nieuwe ontwikkelingen te betrekken. Girlsday is daar het perfecte evenement voor. Jonge meisjes ontdekken de wereld van techniek en raken geïnspireerd om in de toekomst ook bij te dragen aan technische innovaties.

Lees verder