Girlsday 2014

Het succes van Girlsday blijkt uit de enthousiaste reacties van de meisjes en het groeiende aantal bedrijven dat meedoet. Meer dan 300 bedrijven openden tijdens Girlsday 2014 hun deuren voor 8.400 meisjes om (vrouwelijke) professionals te ontmoeten en om een kijkje te nemen in de fascinerende wereld van bètawetenschappen en technologie. Tijdens deze editie van Girlsday is bovendien extra aandacht geschonken aan ICT, want helaas loopt het aantal vrouwelijke studenten en professionals in de ICT-sector nóg sterker achter op de aantallen in andere bèta- en technische sectoren.

De landelijke kick-off van Girlsday 2014 vond plaats bij ICT-bedrijf IBM in Amsterdam. Andrée van Es, Wethouder Werk, Inkomen, Diversiteit heette de 92 aanwezige meisjes namens de Gemeente Amsterdam welkom. Schaatscoach en schaatskampioen Renate Groenewold vertelde de meisjes hoe zij techniek gebruikte bij het optimaliseren van haar schaatsploeg. Bekijk hieronder het filmpje van de kick-off bij IBM.

Kick-off landelijke Girlsday bij IBM in Amsterdam

Error: The server returned a 404 Not Found error for this URL: http://youtu.be/7vfbOM0R25M. Please make sure that the data you trying to embed still exists. The full request to the server was: https://www.youtube.com/oembed?maxwidth=865&format=json&url=http%3A%2F%2Fyoutu.be%2F7vfbOM0R25M

Girlsday Magazine 2014

In het Girlsday Magazine 2014 staan voorbeelden van activiteiten, reacties van de meisjes en opinies van betrokkenen uit verschillende sectoren. Bekijk het magazine hieronder of bestel hier het magazine.