Girlsday 2015

Tijdens Girlsday 2015 op donderdag 23 april openden 310 bedrijven in heel Nederland hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar om hen kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT. In totaal namen 9.525 meisjes deel aan Girlsday 2015, inclusief 1.000 meisjes die het speciale Girlsday-event van Philips en ASML bijwoonden. Minister Jet Bussemaker van OCW gaf het startschot voor alle activiteiten bij Smurfit Kappa Zedek in Deventer.

Dankzij de diverse inspanningen en de publiek-private samenwerking is het aantal havo- en vwo-meisjes dat kiest voor een natuurprofiel de afgelopen tien jaar sterk gestegen. Ook het aantal vrouwelijke instromers in bèta/technische opleidingen steeg. Aandacht blijft echter nodig, met name in het vmbo en mbo. Steeds meer bedrijven zien het nut en de noodzaak in om meisjes vroegtijdig te interesseren voor bèta, techniek en ICT, blijkens ook het grote aantal deelnemende bedrijven tijdens Girlsday 2015.

Iedereen liet bovendien vol enthousiasme van zich horen tijdens Girlsday: op Twitter was #Girlsday2015 de hele dag 'trending topic'. Ook in de landelijke en regionale pers was veel aandacht voor Girlsday 2015.

Kick-off bij Smurfit Kappa Zedek in Deventer

Foto's Girlsday 2015

Bekijk hier alle foto's van de landelijke kick-off van Girlsday 2015 door fotograaf Liesbeth Dingemans.