Girlsday 2017

Girlsday 2017 een geslaagd evenement

Weer een record! Nog nooit hebben zoveel meisjes en enthousiaste bedrijven meegedaan aan Girlsday. 10.906 meisjes hebben in totaal 352 bedrijven en organisaties in heel Nederland bezocht. De bedrijven hebben zich weer allemaal ingezet om de meisjes een onvergetelijke dag te bezorgen in bèta, techniek en ICT. Veel dank daarvoor!

Kick-off
In het ir. J.W. Topshuis is in samenwerking met het huis van de techniek Zeeland de kick-off georganiseerd. Manon Janssen, Boegbeeld Topsector Energie en CEO Ecorys opende de dag voor de ruim 100 meisjes uit het basis- en voortgezet onderwijs in Zeeland. Ze sprak ook via livestream alle deelnemende meisjes in het hele land toe: ‘Alle innovaties zijn mogelijk dankzij techniek. En het is veel te belangrijk om alleen aan jongens over te laten’. Na de toespraak werd Girlsday 2017 met een knal en heel veel pingpongballen geopend.

Verschillende bedrijven in duurzame energie hadden na de kick-off activiteiten voor de meisjes georganiseerd. Zo gingen de meisjes onder leiding van Zeeuwind aan de slag met windenergie, leerden ze van Saman alles over zonne-energie en natuurlijk werd er midden op de Oosterscheldekering ook aandacht besteed aan getijdenenergie door Tocardo.

Girlsday 2018
In 2018 vindt Girlsday plaats op 12 april. We hopen dat weer vele bedrijven en organisaties zich belangeloos inzetten om meisjes te enthousiasmeren voor bèta, techniek en ICT.

 

Beelden Live-stream Kick-off Girlsday 2017

Foto's Girlsday 2017

Bekijk hier de foto's van Girlsday 2017

Bekijk hier de foto's van de landelijke kick-off van Girlsday 2017

Girlsday Magazine 2017