Wervingstekst Alfa-college

Vrouwelijke docenten techniek aangesteld bij het Alfa-college
Succes zit soms in een ogenschijnlijk klein detail. Het Alfa-college veranderde de wervingstekst voor docenten techniek en ging op zoek naar mensen met een technische achtergrond en coachingsvaardigheden. Voor de drie vrouwelijke docenten die nu kersvers zijn aangesteld bij het Alfa-college maakte die woordkeuze precies het verschil.

Marion Arends, regiodirecteur Groningen Alfa-college:
‘Wij hebben net als alle andere roc’s een probleem net het aantrekken van vrouwelijke techniekdocenten. In samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen hebben we vier nieuwe opleidingen ontwikkeld, de bedoeling is dat de studenten meer in de praktijk leren en daarin begeleid worden. Daarom zochten we geen docent maar een coach. We kregen meer sollicitatiebrieven dan ooit, en ook nog eens vrouwen allemaal opgeleid in de techniek die nu een overstap maken en willen onderwijzen.

We gaan nu met deze vrouwen kijken hoe we meer meisjes kunnen aantrekken en ze gaan zich zeker inzetten op open dagen. Op die manier kunnen we misschien het succes nog verder uitbreiden.’

Hier de pdf van de wervingstekst van het Alfa-college.