Maak kennis met onze Female Tech Talents

Heleen Kibbelaar, Founder Stichting Anat

Stichting ANAT zet zich in voor mensen met albinisme in Afrika. Mensen met albinisme maken niet genoeg pigment aan waardoor ze erg makkelijke verbranden in de zon. In Afrika is er heel veel zon en erg weinig zonnebrand. Zonnebrand is daar niet alleen schaars maar ook erg duur. Stichting ANAT heeft samen met het chemisch bedrijf Croda een zonnebrandcrème ontwikkeld die de mensen met albinisme in Afrika zelf kunnen maken.

Monalisa Goswami, Founder Spark903

Spark904 is a spin-off company of the UvA that adopts a sharing economy model for high-end research infrastructure and equipment.

Universities are typically host to a large fleet of research equipment that is not necessarily used all the time. On the other hand there are start-ups and SMEs who don't have all or any equipment in-house. We bridge the gap by acting as a service provider for research services from free time on existing infrastructure.

Cassandra Loor, Co-Founder Aiir Innovations

Aiir Innovations is een startup die Kunstmatige Intelligentie toepast binnen het onderhoud van vliegtuigmotoren. Onze producten ondersteunen monteurs die tijdens inspecties door automatische verslaglegging van bevindingen en het aangeven van potentiële schades.

Rahel de Vriend, Co-Founder Ū

Ū is een platform voor werkplekken dat alle diensten die een gebouw aanbiedt bij elkaar brengt tot één app voor de gebruiker. De gebruiker krijgt met dezelfde app toegang tot elke werkplek in de wereld, als gast of member. De gebruiker bouwt één profiel op dat vervolgens voor verschillende oplossingen (zoals het boeken van een ruimte, een bureau reserveren, het openen van elektronische sloten of bijvoorbeeld het openen van deelfietsen of -auto’s) gebruikt kan worden.

Je hoeft dan niet steeds bij nieuwe apps in te loggen, maar je bent automatisch geregistreerd met je naam, e-mailadres en betaalgegevens.

Emily Jacometti, Founder Flavour

Flavour is 12 jaar geleden opgericht om met games grote problemen op te lossen en een positieve impact te hebben op de maatschappij.
Met storytelling en gamification, maar vooral alle lessen over waarom games gedrag kunnen veranderen maakt Flavour producten waarin spelers zelfs eens op de stoel van een hacker, centralist of boef mogen gaan zitten. Dat geeft ze de kans om veilig te oefenen of om eens te ervaren hoe de wereld er uit kan zien als je andere keuzes maakt.

Aan het roer staan twee CEO’s. Emily Jacometti, Feministe en Female Founder en Acteur en Storyteller Tim Murck. Samen met een team van onderwijskundigen, developers, social media experts, artists, vormgevers, interactie ontwerpers, scrummasters en data scientists ontwikkelen zij HackShield Future Cyber Heroes, Quinn The Dispatch Academy en Collegia, The Gamified LXP (Learning Experience Platform)