Vlog mee...

Wat doet een Ethisch hacker, een Afvalwaterspecialist of een Onderzoeker Gamification?
Kom meer te weten over deze interessante beroepen en welke vooropleiding daarvoor nodig is. Haal meer uit de vlogs en doe de verwerkingsopdracht.

 

KIJK DE VLOGS

Lees de verhalen van...

Speciaal voor meisjes heeft VHTO boekjes gemaakt die je misschien helpen bij het kiezen van een bèta-/technische of ICT-opleiding.Dit voorlichtings-materiaal helpt je blik op opleidingen en beroepen in bèta, techniek en ICT te verbreden!
 

Lees meer

Leren programmeren?

Wil je samen met andere meisjes leren programmeren? Of lijkt het je wat om een dagje mee te lopen met een ICT-professional op haar werk? Op www.digivita.nl vind je informatie over ICT-opleidingen en -beroepen, leuke nieuwtjes over ICT en events bij jou in de buurt om bijvoorbeeld te leren programmeren.

Lees meer

Leuke websites

Vind je techniek leuk? Bezoek dan eens de sites die we voor je op een rijtje gezet hebben. Weet jij ook nog een leuke (technische) site? Laat het ons dan weten. 

 

Lees meer

Wat doen vrouwen in bèta, technische en IT-beroepen?

Vraag je je weleens af wat het betekent om te werken in bèta, techniek of IT? Wil je weten wat vrouwen met een technisch beroep doen? Klik dan verder, waar je leuke filmpjes van vrouwen kan bekijken die een bèta-/technisch of IT-beroep hebben.

KIJK DE FILMPJES

Girlsday

Girlsday laat meisjes tussen de 10 en 15 jaar kennismaken met bèta, techniek en ICT. Tal van bèta-, technische en ICT-bedrijven én technische of ICT-afdelingen van bedrijven openen op deze dag hun deuren en organiseren allerlei interessante activiteiten voor meisjes. Een bezoek aan een bedrijf in de buurt verloopt via school. 

Lees meer