Lees de verhalen van...

Speciaal voor meisjes heeft VHTO boekjes gemaakt die je misschien helpen bij het kiezen van een bèta-/technische of ICT-opleiding. Dit voorlichtingsmateriaal helpt je blik op opleidingen en beroepen in bèta, techniek en ICT te verbreden!

Lees meer

Girlsday

Girlsday laat meisjes tussen de 10 en 15 jaar kennismaken met bèta, techniek en ICT. Tal van bèta-, technische en ICT-bedrijven én technische of ICT-afdelingen van bedrijven openen op deze dag hun deuren en organiseren allerlei interessante activiteiten voor meisjes. Een bezoek aan een bedrijf in de buurt verloopt via school. 

Lees meer

Leren programmeren?

Wil je samen met andere meisjes leren programmeren? Of lijkt het je wat om een dagje mee te lopen met een ICT-professional op haar werk? Op www.digivita.nl vind je informatie over ICT-opleidingen en -beroepen, leuke nieuwtjes over ICT en events bij jou in de buurt om bijvoorbeeld te leren programmeren.

Lees meer

Film

Ben je wel eens bij een voorlichting geweest van een technische studie? Of wil je weten wat daar gebeurt? Kijk dan naar het filmpje over een bezoek van meisjes uit 4, 5 en 6 vwo aan de studie Natuurkunde van de Universiteit Leiden. 

Lees meer

Wat doen mannen en vrouwen in een technisch beroep?

Vraag je je weleens af wat het betekent om te werken in bèta, techniek of ICT? Wil je weten wat mannen en vrouwen met een technisch beroep doen? Kijk dan op 'Dit Doe Ik': een beeldenbank vol met leuke verhalen, foto's en filmpjes van mannen en vrouwen die een bèta-/technisch of ICT-beroep hebben.

Leuke websites

Vind je techniek leuk? Bezoek dan eens de sites die we voor je op een rijtje gezet hebben. Weet jij ook nog een leuke (technische) site? Laat het ons dan weten. 

Lees meer