Conferentie 'Meisjes, vrouwen en ICT'

Wanneer:
06 maart 2015, 10:00 - 17:00, 06 maart 2015
Locatie:
Pakhuis de Zwijger, Amsterdam

Locatie

Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179, Amsterdam

Aanmelden en meer informatie

Klik hier om u aan te melden. Voor vragen kunt u contact opnemen met VHTO via T: 020 888 4220 of E: vhto@verwijder-dit.vhto.nl

Datum en tijd

De conferentie vindt plaats op vrijdag 6 maart 2015 van 10.00-16.00 uur met aansluitend een netwerkborrel en meetups voor Leading Ladies en studentes. 

Voor wie

De conferentie is voor alle geïnteresseerden in het onderwerp ‘meisjes, vrouwen en ICT’. 

Feestelijke kickoffs

Aansluitend lanceren de Leading Ladies samen met VHTO de mentoring circles voor studentes, naar analogie van Sheryl Sandbergs lean in circles.

Bovendien vindt vanaf 13.00 uur gelijktijdig met de conferentie een DigiVita Code Event plaats. Aan het eind van de middag zullen de meisjes, samen met de studentes die het programmeerevent begeleiden, de aftrap geven voor de ‘DigiVita Code Events’ die in 2015 in steden door heel Nederland georganiseerd worden.

Programma

Het thema ‘Meisjes, vrouwen en ICT’ zal worden ingeleid door Cocky Booij, directeur VHTO, en keynote speaker Emily Jacometti, Co-founder van de Nederlandse startup Flavour. Aansluitend vertellen jonge vrouwen over Nederlandse initiatieven om meisjes en vrouwen te leren programmeren: dagvoorzitter Isolde Hallensleben interviewt de dames van PyLadies, Rails Girls, Girl Geek, JDuchess, Girls in Tech en Django Girls over hun liefde voor Coding en Tech. Miranda Valkenburg, voorzitter HBO-i, verzorgt een gesproken column.  

Van 11.00-12.30 uur heeft u de keuze uit een van de drie parallelsessies:

  • Gaming: hoe krijgen we meer vrouwelijke game-ontwikkelaars en gamers in Nederland?
  • Teacher Tables: over de vernieuwing van Informatica-onderwijs en gender inclusieve nascholing door IT-bedrijven.
  • Preview DigiVita Code Event: de VHTO code events voor meisjes van 8 tot 18 jaar. VHTO deelt haar ‘meisjes leren meisjes programmeren’-aanpak.

Na de lunch start het middagprogramma met een wetenschappelijke keynote ‘Learning to communicate computationally with flip’ door Judith Good, onderzoeker aan University of Sussex. Daarnaast zullen Leading Ladies Pien Oosterman (Sogeti), Patricia Lago (Vrije Universiteit), Jannie Minnema (Oracle), Louise Out (IBM) en Anneke Burger (CIO) hun visie op vrouwen en ICT delen.

Hoe krijgen we meer meisjes en vrouwen warm voor ICT? Het is de million dollar question van de ICT-sector die veel million dollar companies in die sector bezighoudt.

VHTO viert Internationale Vrouwendag op vrijdag 6 maart 2015 met de conferentie ‘Meisjes, vrouwen en ICT’ in Pakhuis de Zwijger, Amsterdam. Een dag vol inspirerende sprekers uit het bedrijfsleven, onderwijs en onderzoek, pitches van Leading Ladies in ICT, girls who love code, startups, Tech Fashion, een live uitpakparty én de kickoffs van VHTO’s antwoord op die million dollar question.

Aanmelden