Expertmeeting: de winst van digitale inclusie

Wanneer:
07 oktober 2021, 16:00 - 18:00, 04 oktober 2021
Locatie:
Mediamuseum Beeld en Geluid, Den Haag (beperkt aantal plaatsen beschikbaar), tevens online te volgen

Expertmeeting: De winst van digitale inclusie

Tablets in de thuiszorg, beeldbellen met patiënten en zelfscankassa’s fixen als kassière. De invloed van technologie op de arbeidsmarkt groeit. Tegelijkertijd zijn vrouwen ondervertegenwoordigd in de IT sector, en hebben meisjes op jonge leeftijd al het idee dat werken als IT-er niet bij hen past. Hoe bevorderen we digitale inclusie en benutten we de volledige capaciteit en het talent van meisjes en vrouwen?

De Nederlandse Vrouwen Raad en VHTO, expertisecentrum Genderdiversiteit in bèta, techniek en IT, organiseren op donderdag 7 oktober 2021 de expertmeeting: De winst van digitale inclusie. Met sprekers: prof dr. Joop Schippers, hoogleraar aan de Universiteit Utrecht en drs. Shirley de Wit, projectmanager en onderzoeker bij VHTO. Dagvoorzitter: Mirella Visser, Nederlandse Vrouwen Raad.

Wat is het doel van deze expertmeeting?

Het agenderen van digitale inclusie op de politieke agenda en het maken van aanbevelingen voor het nieuwe kabinet om digitale inclusie van vrouwen en meisjes in het onderwijs en op de arbeidsmarkt te bevorderen.

Voor wie is deze expertmeeting?

Tweede Kamerleden, beleidmakers, onderwijsexperts, onderwijsraden, lidorganisaties Nederlandse Vrouwen Raad, en organisaties actief op het gebied van digitale inclusie.

Praktische informatie

Datum: donderdag 7 oktober 2021
Tijd: 16.00 – 18.00 uur
Ontvangst vanaf 15.30 uur.
Op de locatie in het Mediamuseum Beeld en Geluid in Den Haag zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De livestream is hier te volgen.
Het volledige programma is te vinden op de website van de Nederlandse Vrouwen Raad.

Deze bijeenkomst wordt mogelijk gemaakt door de alliantie Werk.en.de Toekomst. Deze alliantie Werk.en.de Toekomst zet zich in voor het doorbreken van genderstereotypering in het onderwijs en op de arbeidsmarkt en het verbeteren van de mogelijkheden om werk, zorg en leren met elkaar te combineren. Werk.en.de Toekomst is een samenwerking van Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis, Emancipator, de Nederlandse Vrouwen Raad (NVR) en VHTO, – Expertisecentrum genderdiversiteit bèta, techniek en IT en wordt gesteund door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.