Girls' Day 2022

Wanneer:
07 april 2022, 09:00 - 00:05, 08 april 2022
Locatie:
Op diverse locaties door Nederland

Girls' Day 2022

Tijdens Girls’ Day openen honderden bèta/technische of IT bedrijven (of afdelingen) en onderzoeksorganisaties hun deuren voor een groep meisjes tussen de 10 en 15 jaar oud.

Hoe gaat Girls’ Day 2022 eruit zien?

Girls’ Day 2022 starten we met een landelijke digitale kick-off waaraan alle meisjes kunnen deelnemen. Daarna vindt een bedrijfsbezoek plaats waarbij meisjes op locatie een programma krijgen aangeboden.

Mocht een aanpassing van het programma noodzakelijk zijn vanwege coronamaatregelen, dan informeren we daar tijdig over.

Waarom zou ik mijn school of organisatie aanmelden voor Girls’ Day 2022?

Helaas is het aandeel vrouwelijke technische professionals nog altijd erg laag, gemiddeld over alle technische beroepen heen is het percentage vrouwen 14 procent. Meisjes hebben net als jongens talent voor exacte vakken. Dat meisjes niet kiezen voor opleidingen en beroepen in deze vakgebieden komt door genderstereotiepe invloeden, een beperkt beeld van technische opleidingen en beroepen, weinig zelfvertrouwen in exacte vakken en het ontbreken van rolmodellen.

Door grote maatschappelijke opgaven zal de vraag naar technisch talent de komende jaren alleen maar toenemen. Daarom biedt een baan of studie in de bèta, techniek en IT veel baanzekerheid en vaak een goed salaris. Het is jammer dat meisjes de keuze voor bèta, techniek en IT voortijdig uitsluiten door eerder genoemde redenen.

Tijdens Girls’ Day laten we meisjes zien wat werken in een organisatie in bèta, techniek en IT inhoudt, hoe leuk het werk kan zijn en hoe ze op die manier mee kunnen bouwen aan de samenleving van de toekomst.

Ja, ik wil mijn school of bedrijf aanmelden

Daar zijn we heel blij mee. Meer informatie over Girls' Day 2022 vind je hier. Daar kun je je organisatie of school ook aanmelden.