Meet the team: Tess

11 augustus 2021

Elke week introduceren we een VHTO-medewerker om haar/hem/hen beter te leren kennen. Deze week is het de beurt aan Tess, projectmedewerker sinds 1 juni 2021. Tess is projectleider van Beeldenbrekers en VO-Voorlichtingen en ze zet zich natuurlijk in voor nog veel meer activiteiten van VHTO.

  

 •  Hi Tess, vertel eens. Waar kom jij vandaan?  Waar ben je geboren en getogen?  
   Ik ben geboren in Haaksbergen in mijn ouderlijk huis. Dat ligt in de buurt van Hengelo en na de basisschool ben ik ook in Hengelo naar de middelbare school gegaan, want ik wilde graag naar een Montessorischool.  
   
 • Heb je een fijne tijd gehad op de Montessorischool?  
  Ja heel leuk! Jaar 1,2 en 3 van de havo heb ik daar gezeten en toen ben ik weer naar Haaksbergen gegaan om 4 en 5 gedaan. Daarna heb ik weer vwo gedaan op de Montessorischool. Ik zat bij de eerste lichting leerlingen die daar examen mocht doen.  
   
 •  Wat maakte deze school zo anders voor jou?  
   Dat je veel meer verantwoordelijkheid kreeg en zelf mocht plannen. Ik weet nog goed dat ze in havo 4 zeiden, maak opdracht 3 en 4 en dat ik dacht: Ik bepaal zelf wel wanneer ik opdracht 3 en 4 maak!  Ik was zo gewend dat je een 6-weekse planning krijg en dat je zelf bepaalde wanneer je wat deed.  
   
 • Denk je dat het jou heeft geholpen in je huidige carrière?
  ja ik ben super zelfredzaam.  

 •  Wat is je favoriete snack?  
   Ik ben wel echt een sucker voor chips, dat heb ik heel erg gemist in Vietnam, van die normale naturel chips zonder dat het zoet smaakt. Chocola-technisch ben ik echt gek op Bounty en witte chocola met praline binnenkant.  
   
 •  Je vertelde  net dat je naar Vietnam bent geweest. Wat was daar je hoogtepunt?  
   Ik ben leraar van het jaar geworden ben. Dat voelde echt als een recognition van al m'n harde werken daar. Ik gaf Engelse les aan kinderen van 4 tot 16. Dat was elke dag een feestje om te zien hoe je 1 op1 die impact maakt. 
   
 • Zou je dat niet in Nederland willen doen of denk je dat dat toch anders is? 
   Ik zou dat ooit misschien nog wel een keertje willen, wie weet.
   
 • Wat is jouw favoriete vakantieland en wat staat er nog op je bucktlist?  
  Het lijkt mij heel leuk om naar een random land te gaan, Oezbekistan ofzo. Waarvan je echt denkt, uhh waarom ga je daar naartoe?! Noord-Korea staat ook hoog op het lijstje. Vooral omdat het niet zo makkelijk is om binnen te komen. Maar mijn favoriete vakantieland is toch wel Italië vanwege het eten en the States, omdat je daar echt de meest fantastische roadtrips kunt maken in de natuurgebieden.  
   
 • Wat wilde je worden toen je klein was?  
  Tandarts! 
   
 • En nu werk je bij VHTO, hoe is dat zo gekomen?  
  Door gewoon te kijken naar vacatures vanuit Vietnam en toen kwam de functie van projectmedewerker voorbij en ik kende ze al omdat ik rolmodel ben geweest voor VHTO.  
   
 • Wat zijn de leukste werkzaamheden bij VHTO?  
  Dat vind ik moeilijk, omdat ik nog niet al mijn werkzaamheden heb gedaan vanwege corona. Wat ik wel echt leuk vind is praten met docenten en leerlingen bij de Genderscans. Procesoptimalisatie samen met Jeroen vind ik ook heel leuk. Ik hou er wel van om dingen efficiënter en beter te maken.  
   
 • Momenteel zit VHTO in een transformatie proces. Hoe is dat zichtbaar?  En hoe draag jij daar aan bij?
  We zijn opnieuw aan het kijken naar een nieuwe strategie en hoe ik daar aan bijdraag? Ik breng problemen goed in kaart  op basis van de cijfers die laten zien waar de grootste problemen liggen.  
   
 •  Beschrijf het werken bij VHTO in drie woorden? 
   Dat kan eigenlijk in 1 woord: veelzijdig! We zitten over het hele speelveld. Je hebt veel verschillende interacties met diverse partijen.  
   
 • Vertel eens een interessant weetje over jezelf wat niet veel mensen van kantoor weten. Heb je bijvoorbeeld bijzondere hobbies?  
  Ik heb ooit een rauwe cavia gegeten 
   
 • Ohnee waarom?! 
  Omdat ik uitgenodigd was bij mensen thuis in Laos. Die hadden geholpen bij mijn stage onderzoek en het is verschrikkelijk onbeleefd als je niet mee eet in Azie. Dat is wel een interessant weetje van mij haha!

  Neem een kijkje op  Beeldenbrekersles of VO-voorlichting voor meer informatie. Tess helpt je graag!