Nieuwe communicatieadviseur VHTO

31 augustus 2021

Content director Rian van Heur van AG Connect maakt de overstap naar VHTO – Expertisecentrum genderdiversiteit in bèta, techniek en IT. Van Heur gaat bij VHTO aan de slag als communicatieadviseur. Ze gaat de stichting en haar missie om de participatie van meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT te vergroten, verder op de kaart zetten.

Directeur Sahar Yadegari is blij dat Van Heur start als communciatieadviseur. “Met haar expertise en ervaring kunnen we onze boodschap over het belang van meer vrouwen in techniek en IT breder verspreiden. Rian is een verhalenverteller en er zijn zo veel prachtige verhalen van vrouwen uit techniek en IT die nog verteld moeten worden. Verhalen die laten zien en overtuigen hoe ouders hun dochters kunnen ondersteunen bij het ontdekken van hun interesse in techniek. Hoe een leraar in staat is om vaststaande ideeën over rekenen of programmeren te doorbreken en een leerlinge de kansen te geven die ze verdient. En verhalen die werkgevers ervan overtuigen om nu te investeren in diversiteit op de werkvloer.”

IT-journalist
Van Heur werkte de afgelopen 15 jaar als IT-journalist, de afgelopen 4 jaar als content director voor IT-vakplatform AG Connect. Eind vorig jaar maakte ze met haar team een editie waarin alleen IT-vrouwen aan het woorden kwamen. “In het voorwoord van dit nummer schreef ik dat het ontzettend belangrijk is dat meisjes en vrouwen rolmodellen hebben. Dat hoorde ik tijdens interviews regelmatig van vrouwen die wel in de sector werkten. Bij VHTO krijg ik de kans om nog dichter bij het vuur te zitten en mee te werken aan de missie om meer meisjes en vrouwen te interesseren voor een baan in de techniek”, zegt ze.