Sahar Yadegari nieuwe directeur-bestuurder VHTO

07 september 2020

Sahar Yadegari wordt per 1 oktober de nieuwe directeur-bestuurder van VHTO Landelijk expertisebureau meisjes│vrouwen en bèta│techniek. Zij volgt Cocky Booij op die VHTO ruim 25 jaar heeft geleid. Cocky Booij heeft zich hard gemaakt voor meer (gender)diversiteit in opleidingen en functies in bèta, techniek en IT en dit onderwerp bij het onderwijs, de overheid en het bedrijfsleven op de kaart gezet.

Cocky Booij: ‘De missie van VHTO is onverminderd actueel. In onze samenleving zijn juist ook nu de bèta/technische talenten van vrouwen onmisbaar. Complexe maatschappelijke vraagstukken vragen om een veelheid aan creatieve zienswijzen en technologische oplossingen. Laten we meisjes en jonge vrouwen blijven enthousiasmeren voor een toekomst in bèta, techniek en IT.'

Technologie stelt ons in staat fantastische dingen te doen voor onze samenleving, maar dat betekent ook dat de mensen die letterlijk aan de knoppen zitten, een goede afspiegeling moeten zijn van die samenleving. Dat vereist meer diversiteit in de bèta, techniek en IT.

Sahar Yadegari is momenteel als Programma Manager bij Adessium Foundation onder meer verantwoordelijk voor de financiering van maatschappelijke initiatieven die zich richten op bescherming van digitale rechten. Eerder werkte ze als senior advisor en manager bij EY en PWC. Zij studeerde Bestuurskunde aan de Universiteit Leiden en Bedrijfskunde aan Nyenrode Business University. ‘Technologie stelt ons in staat fantastische dingen te doen voor onze samenleving, maar dat betekent ook dat de mensen die letterlijk aan de knoppen zitten, een goede afspiegeling moeten zijn van die samenleving. Dat vereist meer diversiteit in de bèta, techniek en IT. Ik kijk ernaar uit om samen met de VHTO-medewerkers en partners me daar de komende jaren voor in te zetten.’

De Raad van Toezicht spreekt haar dank uit naar Cocky Booij voor haar grote inzet en bereikte resultaten. En heeft alle vertrouwen in Sahar Yadegari als nieuwe directeur-bestuurder van VHTO.