De wasmachine wordt niet bestuurd door kabouters

26 januari 2021

TechYourFuture organiseerde op 20 januari jl. samen met VHTO en Hogeschool Windesheim Almere een webinar over meer programmeren in het basisonderwijs. 
Programmeren speelt een steeds grotere rol in ons dagelijks leven. Om kinderen goed voor te bereiden op de toekomst, is het belangrijk om ze al jong kennis te laten maken met programmeren.

Hoe kunnen basisschoolleerkrachten programmeren inbedden in hun bestaande curriculum? Welke hardware kan hierbij ingezet worden? Hoe kunnen leerkrachten die dagelijks te maken hebben met passend onderwijs programmeren aanbieden, hierbij rekening houdend met de diversiteit van leerlingen in hun klas?

Een greep uit de vragen die tijdens het webinar werden behandeld. Daarnaast was er aandacht voor vakintegratie, tools en passend onderwijs. Hanno van Keulen (lector Leiderschap in Opvoeding en Onderwijs bij Windesheim) merkte op: 'De wasmachine wordt niet bestuurd door kabouters, dat willen we kinderen meegeven'.

Leerlingen leren programmeren is een manier om vaardigheden en inzichten te ontwikkelen die nodig zijn om een rol te kunnen spelen in de digitale maatschappij. Door alle leerlingen programmeeronderwijs aan te bieden kunnen we kansengelijkheid bevorderen. 

Meer informatie over het webinar lees je hier