Webinar 'Naar meer programmeren in het basisonderwijs'

11 januari 2021

TechYourFuture organiseede in samenwerking VHTO Hogeschool Windesheim Almere op 20 januari 2021 het webinar ‘Naar meer programmeren in het basisonderwijs.'

Programmeren speelt een steeds grotere rol in ons dagelijks leven. Om kinderen goed voor te bereiden op de toekomst, is het belangrijk om ze al jong kennis te laten maken met programmeren.

Hoe kunnen basisschoolleerkrachten programmeren inbedden in hun bestaande curriculum? Welke hardware kan hierbij ingezet worden? Hoe kunnen leerkrachten die dagelijks te maken hebben met passend onderwijs programmeren aanbieden, hierbij rekening houdend met de diversiteit van leerlingen in hun klas?

Een greep uit de vragen die tijdens het webinar werden behandeld. Daarnaast was er aandacht voor vakintegratie, tools en passend onderwijs. Hanno van Keulen (Hogeschool Windesheim Almere) merkte op: 'De wasmachine wordt niet bestuurd door kabouters, dat willen we kinderen meegeven'.

Leerlingen leren programmeren is een manier om vaardigheden en inzichten te ontwikkelen die nodig zijn om een rol te kunnen spelen in de digitale maatschappij. Door alle leerlingen programmeeronderwijs aan te bieden kunnen we kansengelijkheid bevorderen. 

LEES MEER