Hoger onderwijs

Hogescholen en universiteiten kunnen op VHTO een beroep doen voor advies, ondersteuning en activiteiten:

  • Hogescholen en universiteiten kunnen VHTO inschakelen om studiedagen of masterclasses te organiseren voor docenten en studieloopbaanbegeleiders (SLB’ers) over het lesgeven aan en begeleiden van vrouwelijke studenten in de bèta, technische of ICT opleidingen. Ook kan VHTO onderwijsdirecteuren adviseren over het omgaan met genderdiversiteit binnen de opleidingen.
  • VHTO kan samen met een hogeschool of universiteit een voorlichtingsactiviteit voor meisjes organiseren, zoals recent de ‘Physics Ladies' Day voor de Universiteit Leiden. Zie hieronder een impressie van de dag.
  • Hogescholen en universiteiten kunnen door VHTO hun voorlichtingsmateriaal laten checken op genderdiversiteit, namelijk of meisjes in voldoende mate worden aangesproken in de tekst en de gebruikte (beroeps)beelden.
  • VHTO organiseert 2x per jaar voor gender-contactpersonen van hogescholen en universiteiten een werkbijeenkomst waarin de nieuwste ontwikkelingen, onderzoeken, instroomcijfers en (project)resultaten uitgewisseld worden.
  • Ook organiseert VHTO met regelmaat landelijke conferenties over actuele thema’s m.b.t. de participatie van meisjes in bèta, technische of ICT opleidingen in het hoger onderwijs. Onlangs heeft VHTO i.s.m. NWO de conferentie ‘Inspire the future’ georganiseerd voor vrouwelijke onderzoekers en studenten in Computer Science. Lees meer.
  • De publicatie Trendanalyse gender in het bèta/technisch hoger onderwijs bevat interessante (onderzoeks)gegevens over de participatie van meisjes en vrouwen in het hoger onderwijs.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw hogeschool of universiteit of wilt u een offerte opvragen? Neem dan contact met ons op, telefonisch via 020-8884220 of via e-mail vhto@verwijder-dit.vhto.nl.