Op 12 november 2015 organiseerde VHTO een conferentie over gender-issues die van invloed zijn op de instroom en doorstroom in bètawetenschap, technologie en ICT. Is het tij aan het keren en hebben meisjes en vrouwelijke studenten inmiddels dezelfde perspectieven en ambities in STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) als jongens? Of zijn Nederlandse meisjes ‘lost in choices’ en verliezen we ook nu nog waardevol talent op belangrijke keuzemomenten in de (onderwijs)loopbaan?

BEKIJK UITNODIGING

Fotoverslag

Bekijk het fotoverslag van de dag op Flickr. Gemaakt door fotograaf Liesbeth Dingemans.

Comité van Aanbeveling

De volgende prominente personen bevelen 'Lost in Choices?', conferentie Gender & STEM in het hoger onderwijs van harte aan.

LEEs VERDER

De tien inzichten

Tien cruciale inzichten die de gender-onbalans in het hoger onderwijs verklaren stonden op 12 november centraal. In lezingen, interviews, een forumdiscussie en showcases lieten experts zien hoe vrouwelijke studenten gemotiveerd worden èn blijven voor een loopbaan in bèta, technologie en ICT.

Bekijk de tien inzichten

Sprekers & Presentaties

Met bijdragen van sprekers uit binnen- en buitenland en belangrijke onderzoekers uit het ‘International Network Gender & STEM’

Lees meer 

Let's swing! Met Shirma Rouse

Zangeres Shirma Rouse, bekend van 'The Voice of Holland' en haar optredens tijdens DWDD. Maar wat veel mensen niet weten: Shirma studeerde scheikunde en is een echte bètavrouw. Een scheikundige waarvan we het niet erg vinden dan ze ‘Lost in Choices’ is geraakt. 

Programma

Lezingen, sprekers uit binnen- en buitenland, interviews, showcases, forumdiscussies en een muzikale afsluiting door Shirma Rouse. Dagvoorzitter was Isolde Hallensleben.

Programma 

Expert views

Tijdens de conferentie lichtten 'experts' uit het buitenland de tien inzichten die de gender-onbalans in het hoger onderwijs verklaren toe middels videoboodschappen. 

Bekijk de expert views