Sprekers & Presentaties

Onze keynote sprekers tijdens de conferentie zijn gerenommeerde onderzoekers en lid van het 'International Network Gender & STEM'. De dagvoorzitter was Isolde Hallensleben.

Dagvoorzitter

Isolde Hallensleben is presentatrice, actrice en veelgevraagde spreker. Isolde werd met name bekend als jakhals in De Wereld draait Door, maar doet meer. Ze presenteerde onder andere WAT HEET! en WAT NU?!, Kinderen voor Kinderen, Geloof het of niet: Christen en Isolde, Proefdier, Verre Verwanten en bij BNN had ze een wetenschappelijk verantwoorde show.  

Keynote spreker Maria Vetleseter Bøe

Maria Vetleseter Bøe werkt als onderzoeker bij het Centrum voor onderwijs en Wetenschap in Noorwegen. Maria onderzoekt de motivaties en ambities van jongeren ten aanzien van bèta/techniek in het voortgezet en hoger onderwijs. Lees meer

Bekijk presentatie

Bekijk expert view 

Keynote spreker David Miller

David Miller (Northwestern University, VS) is expert op het terrein van gender stereotypen in relatie tot de ondervertegen- woordiging van vrouwen in bèta/techniek. Lees meer

Bekijk presentatie

Bekijk expert view

Forumleden

Het forum bestaat uit Nederlandse experts en onderwijsmanagers die reageren op de 10 cruciale inzichten in Gender & STEM met o.a. Jacqueline Prins (directeur Directie Emancipatie van het Ministerie van OCW), Symen van der Zee (lector Techniek en Onderwijs Saxion), Daphne Heeroma (directeur Academy for Digital Entertainment NHTV en voorzitter domein Creative Technologies Vereniging Hogescholen), Jan Aarts (Hoogleraar Wiskunde en Natuurwetenschappen Universiteit Leiden) en Noortje Jansen (beleidsmedewerker VHTO, Network Gender & STEM).

Jacqueline Prins

Daphne Heeroma

Symen van der Zee

Jan Aarts

Noortje Jansen

De Etalage

De tien inzichten in Gender & STEM vertaald naar de praktijk door hogescholen, universiteiten en bedrijven. M.m.v. Isabel van der Heiden (NWO), Esther van Luit (Hacklab Deloitte), Franka Buurmeijer (Physics Ladies Day Universiteit Leiden) en Anne Bartilla (Netwerk studentes Hogeschool Rotterdam).

Esther van Luit

Franka Buurmeijer

Anne Bartilla

Isabel van der Heijden

.

Lost in Choices

Gesprekken over de redenen om de bèta, techniek of ICT de rug toe te keren. Met studieswitchers, afhakers, studieadviseurs en managers. M.m.v. Elphi Nelissen (decaan Faculteit Bouwkunde Technische Universiteit Eindhoven, Hoogleraar Building Sustainability) Ayla Kruis (projectmedewerker VHTO & docent Universiteit van Amsterdam), Nieske Vergunst (redacteur wetenschapscommunicatie, Universiteit van Utrecht) en Anne Viruly (student Universiteit Leiden). 

Elphi Nelissen

Ayla Kruis

Nieske Vergunst

Anne Viruly

Let's Scrum met Maryse Meijnen

Maryse Meinen werkt als agile architect, manager en scrum master bij Ordina.

Bekijk presentatie