DigiLeerKracht

DigiLeerKracht is het scholings- en supportprogramma voor basisschoolleerkrachten. De leerkrachten worden in de regio getraind in diverse aspecten van computational thinking.

Lees meer

Girlsday

Meisjes uit groep 7 en 8 kunnen tijdens Girlsday op bezoek bij een bedrijf in de buurt om kennis te maken met bèta-, technische of ICT-beroepen en beroepsbeoefenaars. 


Lees meer

Beeldenbrekers

Beeldenbrekers heeft als doel genderstereotypering in het basisonderwijs tegen te gaan. Hierbij staat een bezoek in de klas van vrouwelijke bèta/technische professionals centraal.

Lees meer 

DigiVita

Samen met vrouwelijke ICT-professionals, vrouwelijke studenten en CIO’s wil VHTO de instroom van meisjes en vrouwen in ICT-opleidingen en ICT-functies vergroten. VHTO organiseert onder meer DigiVita Code Events voor meisjes om te leren programmeren.

Lees meer

Dit Doe Ik

Op Dit Doe Ik staan foto’s, filmpjes en verhalen van vrouwen met een opleiding en beroep in bèta, techniek of ICT. Dit Doe Ik is bedoeld voor gebruik in de klas (groep 7-8), maar is ook heel geschikt voor ouders en kinderen om thuis samen te bekijken.

Naar de website

Voor ouders

Ouders spelen een belangrijke rol bij de begeleiding van hun kinderen in de school(loopbaan)keuze. Om hun kinderen goed te begeleiden hierbij heeft VHTO een brochure 'De juiste keuze, wat kunt u doen?' gemaakt, speciaal voor ouders met kinderen in het basisonderwijs.