Network Gender & STEM

Het netwerk Gender & STEM  (Science, Technology, Engineering and Mathematics) wordt gevormd door onderzoekers uit de hele wereld die onderzoek doen naar Gender & STEM. Deze samenwerking heeft als doel een beter en meer samenhangend inzicht te krijgen in de verschillende aspecten van (school)loopbaankeuzes en loopbaanontwikkeling van meisjes/vrouwen (en jongens/mannen) in  STEM. 

Naar website

WiTEC

WiTEC, de European Association for Women in Science, Engineering and Technology, is een Europees netwerk van universiteiten, hogescholen, bedrijven en individuen die samenwerken aan het ondersteunen en verbeteren van de positie van vrouwen die werken of studeren in Science, Engineering and Technology (SET). Momenteel maken Engeland, Duitsland, Zweden, Griekenland, Italië, Estland, Hongarije en Nederland deel uit van dit netwerk. VHTO is in Nederland de coördinator voor WiTEC.

Naar website

Mind the GAP

Mind the GAP is een tweejarig Europees project, gefinancierd door de Europese Unie om meisjes te interesseren én te behouden voor de sector Techniek. VHTO werkt hierin samen met partners uit Engeland en Spanje. Het project bestaat onder andere uit het ontwikkelen van een aanbod voor docenten, voorlichters en mentoren door een training over keuzebegeleiding en gender & didactiek.

Naar website

SEFI

De Europese Organisatie voor Ingenieursopleidingen (European Society for Engineering Education; SEFI) is het grootste netwerk van instellingen en docenten van ingenieursopleidingen in Europa. Het is een internationale vereniging zonder winstoogmerk opgericht in België in 1973.

Lees meer

ECWT

VHTO is het National Point of Contact (N-PoC) van het European Centre for Women and Technology (ECWT). ECWT is een breed Europees partnerschap van meer dan 130 organisaties (bedrijven, overheden, universiteiten en expertisecentra) die samenwerken om de participatie van meisjes en vrouwen in technologie en ICT te vergroten. 

Naar website