Bijeenkomst Coding for Girls

20 januari 2016

SAVE THE DATE: woensdag 27 januari 2016, 14.00 – 17.00 uur in NEMO

Vol enthousiasme melden 8-jarige meisjes zich aan voor allerlei Code Events, Hacklabs en maken zij plannen voor hun eigen StartUp in de IT. Is hier een nieuwe generatie Nederlandse meisjes aan het opstaan? En gaan al die meisjes uiteindelijk op grote schaal instromen in IT-functies? Het bedrijfsleven lijkt hen in elk geval met open armen te gaan ontvangen, want de zoektocht naar vrouwelijke talent met kennis van technologie is goed op gang.

Welke support hebben deze 8-jarige meisjes nodig zodat ze ook in de pubertijd enthousiast blijven voor technologie? Wat kunnen wij in Nederland gezamenlijk doen om nu echt het verschil te maken en te zorgen dat evenveel meisjes als jongens in de IT gaan werken?

Kom naar de bijeenkomst ‘Coding for Girls’ die Codestarter i.s.m. met VHTO organiseert op woensdag 27 januari 2016 (14.00 – 17.00 uur) in NEMO.

Een bijeenkomst over meisjes en stereotyperingen met best practices en internationale gastsprekers. Met volop mogelijkheid om al ‘scrummend’ jullie bestaande activiteiten voor meisjes te delen en ideeën op te doen voor (gezamenlijke) nieuwe activiteiten!

Je kunt je aanmelden bij Amanda Vollenweider, projectleider Codestarter (vollenweider@verwijder-dit.e-nemo.nl). Geef aan met hoeveel personen je komt en dan reserveren we een plek!