Challenges for Girls

08 november 2016

De Smart City Challenges for Girls gaan van start in Groningen, Utrecht, Amsterdam en Delft en later in Zwolle. Studentes en vo-meisjes uit de 5 steden hebben bij de kick-off op 26 oktober ‘City-Teams’ geformeerd op het Eurofiber-hoofdkantoor. Deze teams gaan in de verschillende steden de Challenges voor de basisschoolmeisjes voorbereiden, ondersteund door Eurofiber-adviseurs en vertegenwoordigers van de gemeenten. De ‘City-Teams’ kregen direct al veel informatie over de technologische mogelijkheden om steden te transformeren in ‘slimme steden’.

Burgemeesters, wethouders en projectmanagers van de verschillende gemeenten presenteren het Smart City-Vraagstuk van hun stad aan telkens 50 basisschoolmeisjes tijdens hun Smart City Challenge. Deze kleine meisjes gaan onder begeleiding van de grotere meisjes een dag lang al ‘scrummend’ aan de slag om creatieve digitale oplossingen te bedenken voor het maatschappelijke vraagstuk dat hun eigen stad hen voorlegt.

In elke stad zullen de meisjes hun ‘oplossingen’ pitchen voor een jury van deskundigen. En wie weet... misschien wordt het winnende ontwerp wel echt door de stad geadopteerd!

De Smart City Challenges vinden plaats op:

  • 18 november in Groningen
  • 25 november in Utrecht
  • 2 december in Amsterdam
  • 9 december in Delft
  • En in januari in Zwolle

Foto's van de kick-off zijn hier te zien.