Cisco Summer of Code & Connection: DigiVita Zomerkamp

28 mei 2015

Cisco Systems Foundation heeft VHTO een subsidie toegekend voor de organisatie van het ‘Summer of Code & Connection, DigiVita Summercamp for Girls’. VHTO is blij met de bijdrage van Cisco die de organisatie van het DigiVita Zomerkamp voor veertig meisjes van 8 tot 18 jaar mogelijk maakt. Het DigiVita Zomerkamp vindt plaats in de vakantie, van 6 t/m 10 juli 2015, op het Science Park in Amsterdam. Gedurende 4,5 dagen (en 1 nacht!) leren meisjes op heel veel leuke manieren om zelf te programmeren en te ‘spelen’ met robots, drones en het maken van games. Deelname is kosteloos en aanmelden is vanaf nu mogelijk.

De meisjes krijgen de kans om te zien en te ervaren welke rol ICT-toepassingen spelen op uiteenlopende gebieden. Zo volgen zij een spannend programma op het hoofdkantoor van Cisco. En natuurlijk is er in het programma ook tijd voor sport- en spelactiviteiten en midden in de nacht wordt er een bezoek gebracht aan het sterrenobservatorium van het Anton Pannekoek Instituut voor Sterrenkunde, want het is tenslotte vakantie. En voor de ouders: per meisje mag één ouder meedoen aan de Pizzaparty Programmeren voor ouders, op dinsdag 7 juli van 17.00 tot 19.30 uur.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie over het programma volgt op www.digivita.nl. Deelname is kosteloos en aanmelden voor het DigiVita Zomerkamp is vanaf nu mogelijk. Wees er snel bij want er kunnen slechts twintig meisjes uit het basisonderwijs (vanaf 8 jaar) en twintig meisjes uit het voortgezet onderwijs (tot 18 jaar) meedoen!

Aanmelden