Damesactiviteiten

13 december 2016

Vrouwelijke studenten, professionals, netwerk- en vakbondsleden in bèta, techniek of ICT organiseren activiteiten om beter zicht te krijgen op hun loopbaanmogelijkheden en/of bereiden zich voor om als rolmodel meisjes te inspireren. Lees meer over de Ladies in Engineering Tour, de Womens Community HBO-I, Women in Science en het Damesnetwerk VHP2. 

Damesactiviteiten Ladies in Engineering Tour 2017
Twintig vrouwelijke studenten Werktuigbouwkunde van de Universiteit Twente gaan ‘on tour’ langs verschillende bedrijven, in de week van 20 t/m 26 februari 2017. Zij willen kennismaken met bedrijven om zich beter op hun toekomstige banen te kunnen oriënteren. Tata Steel, Damen en Exxon Mobile hebben hen al uitgenodigd. Er zijn vast meer (technische) bedrijven geïnteresseerd in een bezoek van deze ‘Ladies in Engineering’? U vindt meer informatie op hun website www.ladiesinengineering.nl/

Womens Community HBO-Informatica
Vijfendertig studentes en alumnae van HBO-Informaticaopleidingen vormen sinds kort de ‘Womens Community’ om meisjes voor te lichten over IT. Als ambassadeurs van hun eigen opleidingen zullen ze meedoen aan allerlei voorlichtingsactiviteiten in het hele land. Zij hebben daartoe twee trainingsavonden gevolgd die HBO-I stichting en VHTO voor hen hebben georganiseerd bij CGI en bij Microsoft.

Women in Science
Op 14 februari 2017 organiseert KIVI Students Twente - in samenwerking met het Netwerk Vrouwelijke Ingenieurs - weer Women in Science Het doel van de activiteit is om vrouwelijke studenten, academici en zakenvrouwen te inspireren het beste uit zichzelf te halen. Hoe geven andere vrouwelijke ingenieurs hun carrière vorm en hoe verwezenlijken zij hun plannen? Drie succesvolle dames geven tijdens de bijeenkomst hun visie over het realiseren van successen en carrièreplannen in deze traditionele mannenwereld. Meer informatie en aanmelden. 

Damesnetwerk VHP2
Op donderdag 17 november 2016 vond de goedbezochte kick-off van het ‘damesnetwerk VHP2’ plaats. VHP2 is de vakbeweging voor hoogopgeleid technisch personeel. Tijdens de bijeenkomst is gesproken over – door vrouwelijke leden zelf aangedragen – onderwerpen. Ervaringen en tips zijn uitgewisseld over onder meer:

  • Strategische profilering in een overwegend door mannen gedomineerde werkomgeving. Carrière en de ‘next step’ daarin.
  • Hoe combineer je werk en privé als vrouw in verschillende levensfases?
  • Het nut en de noodzaak van vrouwennetwerken. Wat zijn de voors ervan en wat zijn de tegens?

Hella Maessen, een van VHTO’s rolmodellen, deed uit de doeken waarom zij het zo belangrijk en leuk vindt om meisjes te vertellen over haar schoolloopbaan en carrière. In deze blog over haar, kunt u daar meer over lezen.