DigiVita Code Events

18 februari 2020

Om de instroom van meisjes/vrouwen in ICT-opleidingen en ICT-functies te bevorderen zijn de DigiVita Code Events ontwikkeld. De meisjes krijgen van vrouwelijke ICT-professionals en vrouwelijke studenten op een speelse en toegankelijke manier programmeer onderwijs. Tijdens de workshop van een halve dag leren zij eenvoudig programmeren in Scratch, Ruby of Python. De events worden door het hele land georganiseerd. Deze maand zijn we in Rotterdam en Zwolle geweest.
 

Voor de zevende keer DigiVita Code Event bij Hogeschool Rotterdam

Het is een ware traditie aan het worden. Afgelopen weekend werd op de Hogeschool Rotterdam voor de zevende keer een DigiVita Code Event georganiseerd. Zo’n vijftig meisjes vanuit de omgeving Rotterdam waren aanwezig en hebben van vrouwelijke Informatica-studenten leren programmeren in Scratch. Ook gingen de meisjes aan de slag met de micro:bit en maakten met behulp van een makeymakey een zoötroop!

Lees meer

DigiVita Code Event Windesheim

Op de Hogeschool Windesheim in Zwolle hebben 80 meisjes leren programmeren en zijn de meisjes aan de slag gegaan met verschillende opdrachten en tools waaronder micro:bit, ozobot, Scratch en programmeren zonder computer! Naast het opdoen van technische vaardigheden, was er ook aandacht voor de danstechnieken dat resulteerde in een heuse flashmob.

 

  • Wil je weten wanneer en waar de volgende event plaatsvindt? Kijk in de agenda.