DigiVita Code Events® op 6 en 13 juni 2015

27 mei 2015

VHTO organiseert ‘DigiVita Code Events’ in verschillende steden in Nederland om meisjes van 8 tot 18 jaar te leren programmeren in samenwerking met regionale onderwijsinstellingen. Op zaterdag 6 juni 2015 maken meisjes in het noorden van het land kennis met de vele mogelijkheden van programmeren. Samen met de Hanzehogeschool Groningen worden van 10.00 tot 16.00 uur verschillende workshops gegeven, zoals het maken van een eigen website, app of game. Aan het eind van de dag, vanaf 15.00 uur is er een ‘show-and-tell’ informatiemarkt voor ouders waar de meisjes kunnen laten zien wat ze die dag hebben gemaakt. Een week later op 13 juni komt het DigiVita Code Event naar Rotterdam. In samenwerking met de Hogeschool Rotterdam (en met support van o.a. CGI) leren meisjes programmeren van vrouwelijke ICT-studenten en ICT-professionals.

Meisjes zijn actieve gebruikers van ICT-toepassingen. Met de programmeerevents wil VHTO hen stimuleren om zelf ook ‘creator’ te worden. Dat doet zij volgens het principe ‘meisjes leren meisjes programmeren’: vrouwelijke young professionals en ICT-studentes geven de programmeerworkshops. De studentes zetten zich vrijwillig in voor de DigiVita Code Events.

Anna, ICT-student Hanzehogeschool Groningen: ‘Ik was meteen enthousiast om mee te doen met het DigiVita Code Event, want ik vind dat er veel te weinig vrouwen voor ICT kiezen. Het zou goed zijn als er meer meisjes voor ICT-opleiding kiezen.’ Medestudent Sara is het daar mee eens: ‘Ik wist zelf ook niet zoveel van ICT af voordat ik het ging studeren. Ik wil meisjes graag een realistisch beeld geven van ICT, stereotypen doorbreken en laten zien dat het niet raar is om voor ICT te kiezen.’

Meer informatie