DigiVita Zomerkamp voor meisjes

25 juli 2018

DigiVita Zomerkamp voor meisjes Vijftig meisjes in de leeftijd van 10 tot 15 jaar leren in de week van 23 tot 27 juli 2018 programmeren bij VHTO op het Amsterdam Science Park. De jonge meisjes zijn ondanks de warmte volop aan de slag om te leren werken met de Micro:bit en zich meerdere programmeertalen zoals Scratch, Python en Creative Code eigen te maken. Verder maken ze kennis met robotica, drones, gaming en cybersecurity.

Maar er staat nog veel meer op het programma. De meisjes krijgen een rondleiding van Leo le Duc over het Amsterdam Science Park en ze mogen op bezoek bij verschillende bedrijven zoals Transtrack International, BIT students, AIIR Innovations, 3D Universum, Innoseis en Holofil. Midden in de week krijgen de meisjes een dag lang spannende opdrachten bij Cisco. En later in de week ontmoeten ze vrouwelijke professionals van verschillende grote IT-bedrijven (Cisco, ING, IBM, Microsoft, Deloitte, LinkedIn en Salesforce).

Natuurlijk worden ook de ouders betrokken bij dit speciale DigiVita Zomerkamp voor meisjes, zoals bij de Pizza Party Programmeren op dinsdagavond.

De meisjes verblijven de hele week in de StartUp Village van ACE, tussen alle jonge IT- ondernemers. Het DigiVita Zomerkamp is een initiatief van VHTO Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek en wordt mogelijk gemaakt door het ING Nederland Fonds en Cisco.

De foto's van het DigiVita Zomerkamp bekijk je hier!