Doe mee met Girlsday 2018

06 februari 2018

Op 12 april 2018 is het Girlsday. Bij de landelijke Kick-off van Girlsday 2018 staan ‘technologische innovaties in de bouw’ centraal!

Tijdens Girlsday openen in het hele land bèta-, technische en ICT-bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. Ook technische en/of ICT-afdelingen van andere organisaties zoals banken en zorginstellingen doen mee. Doordat meisjes veelal onbekend zijn met bèta-, technische en ICT-beroepen en studies gaat vrouwelijk talent verloren. Deelname aan Girlsday verruimt de blik van meisjes en beïnvloedt zo de loopbaankeuze. Bedrijven realiseren zich steeds meer dat genderdiversiteit op de werkvloer zorgt voor betere resultaten. Door veel bedrijven wordt het ook als positief ervaren om via Girlsday contacten met de scholen in hun omgeving op te bouwen. Daarnaast is het maatschappelijke engagement dat blijkt uit deelname positief voor het bedrijfsimago.

VHTO wil het liefst alle scholen die hun vrouwelijke leerlingen voor Girlsday hebben aangemeld met bedrijven in de regio matchen. <o:p></o:p>

Doet u ook mee? Kijk voor meer informatie op de website van VHTO. Direct aanmelden voor deelname aan Girlsday 2018 kan via deze link.

Girlsday is een initiatief van VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek. Girlsday 2018 wordt georganiseerd in samenwerking met TechniekTalent.nu en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.<o:p></o:p>