Een vliegende start van de zomervakantie: het DigiVita Zomerkamp

10 juli 2015

VHTO organiseert al ‘DigiVita Code Events’ in verschillende steden in Nederland om meisjes van 8 tot 18 jaar te leren programmeren. Maar aan het begin van de zomervakantie ging VHTO een stapje verder: van maandag 6 t/m vrijdag 10 juli 2015 vond het DigiVita Zomerkamp plaats op het Science Park in Amsterdam. 42 meisjes uit het basis- en voortgezet onderwijs maakten gedurende een week kennis met alle facetten van programmeren en ICT. 

Door een gevarieerd programma zoomden zij in op de basisprincipes van computers en programmeren. Er waren workshops over programmeertalen zoals Python, Bomberbot en Scratch, over websites bouwen met HTML, over animaties maken met Blender en over 3D-printen. De meisjes kregen ook een presentatie over de inzet van drones om het stropen van neushoorns in Afrika tegen te gaan en ze kregen een echte dronedemonstratie verzorgd door CGI. Ouders werden tijdens het DigiVita Zomerkamp actief betrokken en deden ook één avond mee tijdens de Pizza Party Programmeren. 

Niet alleen op het Science Park, maar ook daarbuiten vonden er activiteiten plaats: zo brachten de meisjes een bezoek aan computerspelontwikkelaar Guerilla Games in Amsterdam en aan het hoofdkantoor van Cisco Nederland. Daar werden de meisjes uitgedaagd om een slimme ICT-oplossing te bedenken om het leven voor vluchtelingen in Jordanië wat draaglijker te maken. Het zomerkamp is ook mogelijk gemaakt dankzij een donatie van de Cisco Foundation.

Natuurlijk was er in het programma ook tijd voor sport- en spelactiviteiten. Midden in de nacht werd er een bezoek gebracht aan het sterrenobservatorium van het Anton Pannekoek Instituut voor Sterrenkunde en testten de meisjes hun kracht en snelheid tijdens de sportworkshop 'Wolven en Cheetas' op de Universiteit van Amsterdam. Lees de verslagen per dag en bekijk de foto's op www.digivita.nl/zomerkamp