Gender & STEM conferentie

06 juni 2016

Van 21 tot 23 Juli 2016 zal de derde conferentie van het international network Gender & STEM plaatsvinden op de Business School van Newcastle University in Newcastle upon Tyne, Engeland. Er zijn voor deze conferentie meer dan 60 voorstellen voor presentaties, ronde tafels, pitches, posters en symposia ingestuurd vanuit diverse werelddelen, allemaal van wetenschappers, beleidsmakers, docenten en anderen die zich bezighouden met de vraag waarom meisjes en vrouwen ondervertegenwoordigd zijn in STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) en/of in wat we kunnen doen om deze ondervertegenwoordiging op te heffen.

Onder de keynotes onder andere Professor Jay Mitra (Essex University) In zijn keynote zal hij op basis van wetenschappelijke gegevens over wat we weten over de omstandigheden en prestaties van vrouwen in (diverse) technologische organisaties en ondernemerschap in verschillende landen (werelddelen) een aantal beleidsaanbevelingen doen voor het creëren van een mensgericht,  , op diversiteit gericht kader waarbinnen (ook vrouwelijke) ondernemers zich goed zouden kunnen ontwikkelen.

Onder de andere keynotes zijn professor Sue Rosser (o.a. Stanford University), die zich al meer dan een kwart eeuw bezig houdt met theoretische en toegepaste problemen met betrekking tot het betrekken en behouden van vrouwen voor STEM, Dr. Patricia Farah (Clare College, Cambridge) en Birgit Spinath (Heidelberg University).

Ga voor meer informatie over de conferentie (kosten en aanmelden), de keynotes en het programma naar www.genderandstem.com.