Grote belangstelling voor Physics Ladies' Day in Leiden

03 november 2014

Grote belangstelling voor Physics Ladies' Day in Leiden

Op vrijdag 31 oktober 2014 organiseerde de Universiteit Leiden samen met VHTO een Physics Ladies’ Day. Deze dag was speciaal voor meisjes uit 4, 5 en 6 vwo met Natuurkunde en Wiskunde B in hun pakket die meer willen weten over wat de studie Natuurkunde inhoudt. In Nederland kiezen steeds meer meisjes voor een bèta/technische opleiding, speciale voorlichtingsactiviteiten voor meisjes zoals deze lijken hun vruchten af te werpen.

93 vwo-meisjes van diverse middelbare scholen werden feestelijk ontvangen in het Huygens Laboratorium van de Universiteit Leiden en maakten kennis met studentes Natuurkunde en vrouwelijke (technische) natuurkundigen uit het bedrijfsleven. In de vorm van speeddates ontdekten de meisjes wat de mogelijkheden zijn van een studie Natuurkunde. Ze volgden een college van natuurkundige professor Doris Heinrich en deden zelf onderzoek in het laboratorium. De dag werd afgesloten met een High Tea. De Physics Ladies Day was bedoeld om meisjes een beter beeld te geven van de studie Natuurkunde.

VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek organiseert in samenwerking met onderwijs en bedrijfsleven verschillende activiteiten voor meisjes om de participatie van meisjes en vrouwen aan de wereld van bèta, techniek en ICT te vergroten. De Physics Ladies’ Day is een aanvulling op de open dagen en het proefstuderen van de Universiteit Leiden. Meer informatie

 Foto's: Peter Sietsema