Ladies' Days op 15 en 16 november 2018

06 november 2018

Op 15 en 16 november 2018 vinden de Physics and Astronomy Ladies' Day en de Informatics Ladies' Day plaats. Twee dagen voor meisjes uit 5- en 6-vwo (zit je in 4-vwo en wil je heel graag komen, dan ben je ook welkom!) die willen weten hoe het is om Natuurkunde, Sterrenkunde of Informatica aan de Universiteit Leiden te studeren. 

Physics and Astronomy Ladies' Day

Donderdag 15 november 2018 | Universiteit Leiden

Weet jij eigenlijk wat je allemaal met natuurkunde en sterrenkunde kunt?
Op donderdag 15 november organiseert de Universiteit Leiden de Physics and Astronomy Ladies Day, speciaal bedoeld voor vrouwen uit 5- en 6-vwo met een bètaprofiel die willen weten wat het inhoudt om Natuur- of Sterrenkunde te studeren.

Naast het volgen van een college maak je kennis met huidige studentes Natuurkunde en Sterrenkunde. Ook leer je de vele beroepsmogelijkheden kennen in gesprekken met vrouwelijke professionals die bijvoorbeeld werkzaam zijn als promovendus, manager of octrooionderzoeker. Verder ga je zelf natuurkundige proeven doen. Zo kom je erachter wat de studies Natuurkunde en Sterrenkunde inhouden en of het misschien iets is voor jou.

Het programma van de dag vind je hier.

Direct aanmelden kan via deze link!

Informatics Ladies' Day

Vrijdag 16 november 2018 | Universiteit Leiden

Heb jij interesse in nieuwe technologieën? Lijkt het je leuk om problemen op te lossen met wiskunde en computers? Op vrijdag 16 november is er in Leiden speciaal voor meisjes uit 5 en 6 vwo een Informatics Ladies' Day.

Wat houdt de studie informatica in? Wat is het arbeidsperspectief voor informatici? En waarom is het belangrijk dat meer vrouwen in de IT-sector gaan werken? Deze vragen worden tijdens de dag beantwoord door informaticastudentes, docenten en vrouwelijke professionals uit het bedrijfsleven, de industrie en de wetenschap.

Hier vind je het volledige programma, direct aanmelden kan hier.

Lees hier alvast de verhalen van drie vrouwelijke informatici.

Bekijk hier een impressie van vorig jaar.