Landsdeel Noord bijt spits af met 'landsdelentoer' VHTO

25 september 2014

Op dinsdag 30 september jl. werd in het Provinciehuis Drenthe in Assen de aftrap gegeven voor VHTO's toer langs de landsdelen om samen met overheid, onderwijs en bedrijfsleven meer meisjes te interesseren voor een toekomst in bèta/techniek. In acht weken doet VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek, de vijf landsdelen van het Techniekpact aan. De eerstvolgende bijeenkomst vindt plaats op 16 oktober 2014 in landsdeel Zuidwest.

Gedeputeerde Ard van der Tuuk, landsdeeltrekker van het Techniekpact, opende de bijeenkomst in landsdeel Noord voor meer dan 100 aanwezigen. Behalve vertegenwoordigers uit de onderwijsketen, het technisch bedrijfsleven, gemeente, provincie en Techniekpact, woonde een groep meisjes van het Dr. Nassau College de bijeenkomst bij. Speciaal voor hen was een speeddatesessie georganiseerd waarbij acht vrouwelijke professionals vertelden over hun keuze voor een opleiding en carrière in bèta, techniek of ICT.

Gedeputeerde Van der Tuuk benadrukte het belang om meer jongeren, ook meisjes, te laten kiezen voor techniek: ‘We kunnen het ons niet veroorloven om de helft van al het potentiële talent te negeren. Alleen al de bouw van een groot datacentrum in de Eemshaven door Google levert honderden nieuwe banen op. Daar hebben we knappe koppen uit Noord-Nederland voor nodig: jullie!’, aldus de gedeputeerde tegen de meisjes van het Dr. Nassau College.

Bijeenkomsten in alle landsdelen
VHTO organiseert bijeenkomsten in alle vijf de landsdelen van het Techniekpact om de participatie van meisjes en vrouwen aan de wereld van bètawetenschappen, techniek en ICT te vergroten.

De volgende bijeenkomsten vinden plaats op:

  • 16 oktober 2014, landsdeel Zuidwest
  • 28 oktober 2014, landsdeel Noordvleugel
  • 18 november 2014, landsdeel Oost
  • 27 november 2014, landsdeel Zuidoost