Meer dan 1.900 Talentenkijker gastlessen

29 juni 2015

Aan het eind van dit schooljaar 2014-2015 hebben meer dan 1.900 basisschoolklassen kennis gemaakt met Wetenschap en Technologie (W&T) met lessenserie Talentenkijker. Dat zijn enkele tienduizenden kinderen uit groep 7 en 8! Om (sekse)stereotiepe beelden van (beroepen in) W&T te doorbreken werden ook 1.900 gastlessen gegeven door talloze vrouwelijke professional in bèta, techniek of ICT. Vrouwelijke architecten, programmeurs, ingenieurs, installateurs, planologen, laboranten, informatici, werktuigbouwkundigen, scheikundigen, noem maar op! Afgelopen juni was de drukste maand van het schooljaar met 614 gastlessen op basisscholen in heel Nederland. Voor schooljaar 2015-2016 kunt u uw groep 7 en/of 8 ook aanmelden voor Talentenkijker.

Talentenkijker is een gratis W&T-lessenserie voor groep 7 en 8 waarin jongens én meisjes door o.a. kwartetspellen, talentenkaarten en een gastles van een vrouwelijke, bèta/technische beroepsbeoefenaar ontdekken welke talenten ze zelf hebben en welke talenten nodig zijn voor verschillende W&T-beroepen. Talentenkijker wordt uitgevoerd i.h.k.v. actieplan ‘Kiezen voor Technologie’ van Platform Bèta Techniek.

Hierbij ook felicitaties aan basisschool De Zwerm in Sint Maarten die de Techniek Trofee 2015 gewonnen heeft. Van de vier genomineerde scholen namen drie scholen deel aan Talentenkijker, waaronder De Zwerm. Het is mooi om te zien dat deze basisscholen goed en gevarieerd W&T-onderwijs aanbieden en dit bovendien wordt gehonoreerd.