Meet-ups in Tech

24 april 2018

Pabodocenten maken kennis met beroepspraktijk bij bèta/technische bedrijven

TechniekTalent.nu en VHTO bieden met Meet-ups in Tech pabodocenten de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan een selectie van bèta/technische bedrijven. Hier volgen zij een speciaal voor hen ontwikkeld programma. Tijdens Share my Day in Tech, kregen we steeds vaker van pabodocenten het verzoek om - net als hun studenten - bij een bèta/technisch bedrijf op bezoek te gaan. Vandaar dat TechniekTalent.nu en VHTO nu een soortgelijk aanbod hebben ontwikkeld voor pabodocenten: Meet-ups in Tech.

Doel
Meet-ups in Tech laat pabodocenten in aanraking komen met de bèta/technische beroepspraktijk. Zo krijgen ze een beter beeld van de breedte van de bèta/technische sector en de diversiteit aan beroepen hierbinnen. De kennis die ze opdoen tijdens de bedrijfsbezoeken kunnen ze gebruiken in hun lessen voor pabostudenten, de leerkrachten van de toekomst. Zo kunnen zij in hun lessen bijvoorbeeld een link leggen met actuele bèta/technische innovaties die ze met eigen ogen hebben gezien bij de bedrijven waar ze op bezoek zijn geweest. 

Programma
Tijdens het bedrijfsbezoek krijgen pabodocenten een presentatie van een vrouwelijke bèta/technische professional over het bedrijf, de verschillende functies en haar werk. Gevolgd door een rondleiding door het bedrijf. Ook staat een gedachtewisseling met medewerkers over de innovaties van de toekomst in dit vakgebied op het programma. Innovaties waar de basisschoolkinderen van nu mee te maken krijgen.

Aanmelden en meer informatie
In elk Techniekpact-landsdeel wordt een bedrijfsbezoek georganiseerd. Het programma duurt een dagdeel en pabodocenten kunnen zich voor één of meerdere bedrijfsbezoeken aanmelden. De bezoeken vinden in 2018 plaats en deelname is gratis. Meer informatie over locatie, data en programma wordt binnenkort bekend gemaakt. Geïnteresseerde pabodocenten kunnen zich alvast aanmelden via vhto@verwijder-dit.vhto.nl