Physics Ladies’ Day & Informatics Ladies’ Day

03 november 2017

De inschrijvingen zijn geopend! Leerlingen met interesse in de studies Natuurkunde en Informatica nodigen we van harte om zich aan te melden. Dit jaar organiseert de Universiteit Leiden in samenwerking met VHTO naast de Physics Ladies’ Day ook de Informatics Ladies’ Day. Tijdens de Ladies’ Days maken vwo-leerlingen op een andere manier kennis met de studies Natuurkunde, Sterrenkunde en Informatica. Ze ontmoeten studenten en professionals en doen onder andere praktische opdrachten. Meer informatie en het aanmeldformulier is te vinden op de website van de Universiteit Leiden: 

Physics Ladies’ Day

Op donderdag 9 november vindt de Physics Ladies' Day plaats op de Universiteit Leiden. Op deze dag zijn meisjes uit 5- en 6-vwo welkom om kennis te maken met de studie Natuurkunde.

Naast het volgen van een college van Ana Achucarro over het Ontstaan van het Heelal maken de meisjes kennis met huidige studentes Natuurkunde en Sterrenkunde. Ook leren ze de vele beroepsmogelijkheden kennen in gesprekken met vrouwelijke professionals die bijvoorbeeld werkzaam zijn als PhD student, manager of octrooionderzoeker. Verder gaan de meisjes zelf natuurkundige proeven doen. Zo komen de meisjes erachter of de studies Natuurkunde en/of Sterrenkunde een goede keuze voor hen zijn. 

Informatics Ladies’ Day

Op vrijdag 17 november vindt de Informatics Ladies' Day plaats op de Universiteit Leiden. Op deze dag zijn meisjes uit 5- en 6-vwo welkom om kennis te maken met de studie Informatica.

Tijdens deze dag ontmoeten de meisjes vrouwelijke professionals die afgestudeerd zijn in Informatica en maken zo kennis met de brede mogelijkheden die de studie Informatica biedt: consultant bij CapGemini, ICT-architect bij ING of onderzoeker en docent aan de universiteit.  Verder volgen de meisjes een college over bijvoorbeeld cybersecurity of logica. De dag wordt begeleid door Esther van Luit, werkzaam bij Deloitte. Ook maken ze kennis met huidige studentes Informatica en gaan ze zelf aan de slag in het computerlab, waar ze een kijkje nemen in de wereld van algoritmen, data en sociale netwerken. Zo komen ze erachter of de studie Informatica iets voor hen is.