Programma-update ‘Meisjes, vrouwen en ICT’ conferentie

03 maart 2015

Voor wie het eerder is ontgaan: op vrijdag 6 maart 2015 organiseert VHTO de conferentie ‘Meisjes, vrouwen en ICT’ in het kader van Internationale Vrouwendag. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij.

Nieuw in het programma: Miranda Valkenburg, voorzitter HBO-i en onderwijsdirecteur ICT, verzorgt een gesproken column en zal bovendien tijdens de deelsessie ‘Teacher Tables’ spreken over haar rol in de vernieuwingscommissie voor het vak Informatica. Judith Good, onderzoeker aan de Universiteit van Sussex, komt speciaal over uit Engeland om te spreken over de koppeling tussen taalvaardigheid en programmeren. Recent onderzoek van Good toonde aan dat de meisjes complexere programma’s schreven en beter zijn in het maken van de verhalen voor videogames dan de jongens.

Verder zijn er bijdragen van Emily Jacometti, Co-founder van de Nederlandse startup Flavour, die zal ingaan op het opzetten van Flavour en gamification. De dames van PyLadies, Rails Girls, Girl Geek, JDuchess, Girls in Tech en Django Girls vertellen in een carrouselinterview onder leiding van dagvoorzitter Isolde Hallensleben over hun liefde voor Coding en Tech. Leading Ladies Pien Oosterman (Sogeti), Patricia Lago (Vrije Universiteit), Jannie Minnema (Oracle), Louise Out (IBM) en Anneke Burger (CIO) geven pitches over hun visie op vrouwen en ICT. En nog veel meer, klik hier voor het volledige programma.

Datum en tijd

Vrijdag 6 maart 2015 van 10.00-16.00 uur met aansluitend een netwerkborrel en meetups voor Leading Ladies en studentes. 

Locatie

Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179, Amsterdam

Aanmelden

Klik hier om u aan te melden (laatste plaatsen!). 

Meer informatie

Op de speciale conferentiepagina vindt u alle informatie rondom de conferentie. Voor vragen neem contact op met VHTO via T: 020 888 4220 of E: vhto@verwijder-dit.vhto.nl