SAVE THE DATE: Women in Science Day 2019

18 december 2018

Op zaterdag 9 februari 2019 vieren we de International Day of Women and Girls in Science 2019 in Leiden!

Op deze, door de Verenigde Naties ingestelde jaarlijkse dag, organiseert de Science Faculteit van de Universiteit Leiden samen met VHTO en de Nederlandse Onderzoekschool voor Astronomie (NOVA) een feestelijke dag voor (vrouwelijke) wetenschappers, promovendi, studenten en scholieren. Ook alumnae (met dochters en kleindochters) zijn van harte uitgenodigd.
Een dag vol prominente sprekers, workshops, experimenten en vrolijke zij-activiteiten. De bijeenkomst is van 10:00 tot 15:00 uur.

De VN heeft in 2015 11 februari uitgeroepen tot de jaarlijkse ‘International Day of Women and Girls in Science’ om de bestaande gender gap in de STEM-domeinen te doorbreken en de participatie van meisjes en vrouwen in bètawetenschappen te verhogen. Ook viert de ‘International Astronomical Union (IAU)’ in 2019 haar 100e verjaardag en wil op de ‘International Day of Women and Girls in Science‘ vrouwelijke astronomen in the spotlights zetten en meisjes interesseren voor sterrenkunde. In Nederland wordt dit gecombineerd in festiviteiten op zaterdag 9 februari in Leiden.

Via onderstaande link kom je bij het aanmeldformulier!

Ja, Ik kom graag!