Share my Day in Tech in 2018

17 december 2018

Dit jaar gingen 303 pabo-studenten op bezoek bij een bèta/technisch bedrijf in het kader van ‘Share my Day in Tech’. Daar ontmoeten ze een vrouwelijke technische professional en lopen een dagdeel met haar mee. Hun ervaring werkten de studenten uit tot een W&T-les voor hun basisschool.

Pabo-studenten van acht hogescholen, onder andere Hogeschool Rotterdam, iPabo en Fontys, gingen op bezoek bij talloze technische bedrijven. Van installatietechniek tot ICT, soms bij internationale marktleiders, andere keren bij een regionaal bedrijf. Maar áltijd op bezoek bij een vrouwelijke, bèta/technische professional die graag laat zien welke belangrijke rol techniek binnen het bedrijf speelt. 

Zo legde een ingenieur van RoyalHaskoningDHV aan een groepje studenten uit hoe ze organisaties wereldwijd van technisch advies voorziet over veilig drinkwater. Een actueel onderwerp dat basisschoolleerlingen erg aanspreekt. Een rekenaar/tekenaar van De InstallatieDesk nam studenten mee naar een sportcentrum waar ze het belang van de technische ruimte uitlegde. Zonder die ketels, leidingen, sensoren en computers kan geen enkele sportsessie uitgevoerd worden. 

Het kijkje in de keuken van zo’n technisch bedrijf onder begeleiding van iemand die er écht werkt, blijkt voor veel studenten een eye-opener. 'Voor het bezoek wisten wij niet wat we konden verwachten van zo’n bedrijf,' vertellen een aantal van hen, 'maar door de goede rondleiding werd het duidelijk wat het bedrijf precies doet. Dan begint techniek als onderwerp veel meer te leven.'

VHTO voert ‘Share my Day in Tech’ uit in opdracht van TechniekTalent.nu

Heeft u vragen over het project Share my Day in Tech? Of wilt u als pabo-instelling uw interesse kenbaar maken voor eventuele deelname? Neem dan contact op via info@verwijder-dit.sharemydayintech.nl voor meer informatie.