Terugblik DigiVita Code Event, Campus Party

06 juni 2016

Op zaterdag 28 mei was het gezellig druk tijdens Campus Party in Utrecht. Waar de andere dagen de Jaarbeurs overladen was met volwassen Campuseros uit verschillende landen, voerden op de Girls in Tech en Family Day kinderen en vooral meisjes de boventoon. VHTO organiseerde tijdens deze dag een DigiVita Code Event waar meisjes van 5 tot 18 jaar samen met informatica studentes en professionals leerden programmeren.

Of je beginner was of al meerdere programmeertalen kende dan maakte niet uit, er was voor alle meisjes wat wils. Ze konden apps ontwikkelen, programmeren en animaties maken met Blender. De allerkleinsten knipten en plakten de mooiste computers, waarbij niet alleen aandacht aan buitenkant maar ook “hardware” van de computer moest in elkaar geplakt worden. De opdracht is ook te vinden op deze website en hoort bij het boek Hello Ruby van Linda Liukas.

De bananenpiano met Makey Makey was ook erg in trek. Niet alleen de meisjes die programmeerden gingen hiermee aan de slag, ook de meisjes van vijf die net hun computer in elkaar geknutseld hadden, speelden een deuntje op de “piano”.

Prins Constantijn, de nieuwe StartupDelta Special Envoy, heeft ook nog een kijkje genomen bij de druk programmerende meisjes, en had zelfs tijd om met een trotse bezitter van haar eigen in elkaar geplakte computer op de foto te gaan.