VHTO gaat samenwerken met ING Nederland fonds

30 mei 2018

VHTO Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek gaat een partnerschap aan met het ING Nederland fonds. Met de samenwerking kan VHTO meer meisjes actief betrekken bij digitale technologie door de inzet van rolmodellen en het organiseren van speciale IT- en programmeerevenementen. Het ING Nederland fonds investeert in grote landelijke maatschappelijke initiatieven en ideeën en steunt daarmee mensen die Nederland sterker maken. Directeur Cocky Booij van VHTO ondertekende vandaag het contract samen met Kirsten Ottens, directeur van het ING Nederland fonds.

VHTO zet zich al langere tijd in voor het vergroten van de participatie van meisjes en vrouwen in bèta, techniek en ICT. Directeur Cocky Booij van VHTO: ‘Wij zijn blij met het ING Nederland fonds als partner. Deze samenwerking helpt ons een flinke stap vooruit te zetten. De komende jaren kunnen we samen met vrouwelijke professionals (rolmodellen) veel voorlichtingsactiviteiten voor meisjes in het voortgezet onderwijs organiseren. Deze activiteiten worden ondersteund door twee publicaties voor meisjes in het vmbo, havo en vwo over studeren en werken in de IT. Maar ook buiten school zullen IT en programmeerevenementen voor meisjes worden georganiseerd zoals de DigiVita Code Events en het DigiVita Zomerkamp.’

Mensen vooruit helpen Kirsten Ottens, directeur ING Nederland fonds: ‘Nederland zit vol mooie initiatieven en daar zijn we trots op. Mensen die Nederland sterker maken willen wij vooruit helpen. Het was voor ons dan ook een logische stap om een samenwerking aan te gaan met de stichting VHTO. We willen VHTO met een jaarlijkse partnerbijdrage, onze kennis en tijd vooruit helpen, om zo hun dromen te realiseren’.

Over VHTO
VHTO Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek is een non-profit organisatie met als missie het vergroten van de participatie van meisjes en vrouwen in bèta, techniek en ICT.

Over het ING Nederland fonds
Als Nederlandse bank staat ING dichtbij de Nederlandse samenleving. Om de betrokkenheid bij Nederland te laten zien is in 2015 het ING Nederland fonds opgericht. Met het fonds helpt ING mensen vooruit die het initiatief nemen om Nederland sterker te maken. Het ING Nederland fonds ondersteunt omvangrijke landelijke maatschappelijke initiatieven en ideeën, maar ook lokale projecten. Dit doet het fonds in de vorm van kennis, tijd en donaties. Kijk hier voor meer informatie over het ING Nederland fonds.

Bekijk hier het persbericht