VHTO Lanceert Self-Assesment Tool voor MKB-bedrijven

02 oktober 2019

Om antwoord te geven op de toenemende vraag naar technisch personeel is het belangrijk dat MKB-bedrijven nieuwe doelgroepen gaan aanspreken, zoals vrouwelijk technisch talent. Maar alleen aanspreken is niet genoeg, daarnaast is ook belangrijk om een aantrekkelijke werkgever te zijn. Om te onderzoeken hoe vrouwvriendelijk uw MKB-bedrijf is, heeft VHTO een gratis Self-Assessment Tool ontwikkeld. De tool geeft antwoord op twee vragen: ‘Hoe aantrekkelijk is uw bedrijf voor vrouwen?’ en ‘Welke acties kunt u nemen om uw bedrijf aantrekkelijker te maken voor vrouwen?’. Een korte gebruikshandleiding is hier te downloaden.

De Self-Assesment tool bestaat uit een vragenlijst voor een vertegenwoordiger van uw bedrijf en een vragenlijst voor (een deel van) uw mannelijke en vrouwelijke werknemers. Ook staat er in de tool een rapport met praktische tips om vrouwelijk talent voor uw bedrijf te interesseren. Op basis van de uitslag van de tool kan u binnen uw bedrijf aan de slag met het creëren van meer inclusieve werkplek.

De Self-Assessment Tool is een pilot, ontworpen in het kader van het Europese project 'Engendering STEM'. Kijk voor meer informatie op de website.