Publicaties Meisjes

Workshadowing in ICT

Heb jij interesse in ICT en wil je graag weten hoe het is om in de ICT te werken of te studeren? DigiVita biedt je de kans om kennis te maken met de uiteenlopende mogelijkheden binnen de ICT!

Zit je in de bovenbouw van havo of vwo en wil je graag een keer meelopen met een vrouwelijke ICT-professional Dat kan! Verschillende ICT-bedrijven en afdelingen openen graag hun deuren. 

Dit Doe Ik: en welke bèta/technische/ICT-opleiding kies jij?

Eén van de activiteiten welke VHTO door het hele land uitvoert is het speeddaten met vrouwelijke bèta/technische professionals tijdens voorlichtingsbijeenkomsten in het voortgezet onderwijs. Tijdens speeddaten voeren deze vrouwelijke rolmodellen (professionals en/of studenten) gedurende vier rondes van 15 minuten korte gesprekken met meisjes (vmbo, havo en vwo). Deze gesprekken gaan over schoolloopbaankeuzes, opleiding en werk. Na afloop van het speeddaten ontvangen de meisjes de voorlichtingsboekjes 'Dit Doe Ik... En welke MBO/HBO/WO-opleiding kies jij?' met daarin 10 portretten van bèta/technische vrouwelijke studenten met een MBO, HBO of WO-opleiding.

Weet jij al wat je wilt studeren?

In dit boekje maken havo/vwo meisjes kennis met tien studenten en wetenschappers van de Universiteit van Amsterdam die vertellen over hun opleiding.

Ik kies voor informatica

'Ik kies voor informatica' bevat negen portretten van negen ICT'sterren - van studentes tot professionals - en geven meisjes in het voorgezet onderwijs een divers beeld van de mogelijkheden van werken en studeren in ICT.